Kiekenbal op Vliegbasis Gilze Rijen

0
54

Op Vliegbasis Gilze-Rijen vindt 23 en 24 januari het 41e Kiekendievenbal plaats. Dit jaarlijkse carnavalsfeest is op zaterdag bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en op zondag zijn kinderen van de basisscholen in de omgeving uitgenodigd.

Zaterdagmiddag tussen 13.00-17.00 uur verwacht het militaire veld een kleine 1000 feestvierders. Dit zijn in het bijzonder verstandelijk gehandicapten en hun begeleiders. De dag erna is het Kiekendievenbal voor kinderen en hun ouders van basisscholen uit de gemeente Gilze en Rijen. Samen met de Gebroeders Ko, de Double DJ’s, Johnny Gold en de uitgenodigde carnavalsraden wordt er weer gehost, gedanst, gezwaaid en gezwierd. Tijdens het bal komt een vertegenwoordiger van het Management Team van vliegbasis Gilze-Rijen een kijkje nemen en vanuit de gemeente is dat burgemeester Jan Boelhouwer.

Het Kiekendievenbal vindt plaats in een hangaar op de basis, maar de organisatie van het feest is volledig in handen van carnavalsvereniging ‘De Kiekendieven’, die in 1975 door luchtmachtpersoneel van 316 Squadron is opgericht. Deze eenheid had de kiekendief in het logo. In 1981 besloten de verschillende carnavalsverenigingen op de basis krachten te bundelen en gingen zij samen verder onder de huidige naam.