Record aantal muzikanten bij Proefblaoze in binnenstad

0
79

Op zaterdag 30 januari 2016 wordt de binnenstad van Kruikenstad zichtbaar en hoorbaar in carnavalssferen gebracht! Vele kapellen en orkesten trekken door de stad om winkelende Kruiken van gezellige muziek te laten genieten.

De muziek klinkt van de Korte Heuvel tot de Oude Markt en van het Piusplein tot de Heuvelstraat! Er zijn maar liefst 25 orkesten en kapellen en daarmee 489 muzikanten zijn deze dag in de weer met hun instrumenten. Het aantal van 489 muzikanten is een record in de geschiedenis van Kruikenstad! Dat betekent dus heel veel muziek en gezelligheid. De bezoeker van de binnenstad wordt gevraagd om deze dag de groen-oranje sjaal te dragen. Daarmee laten we zien dat klaar zijn voor en zinnen hebben in het carnaval, dat de
week erop echt los gaat barsten. Er is natuurlijk ook een kraam aanwezig waar de officiële groen-oranje spullekes te koop zijn. Deze staat op het Piusplein. Kom dus nog snel je sjaal of muts kopen!

Programma:
13:00 uur: officiële opening door de Prins van Kruikenstad op het Piusplein
17:00 uur: Kaaw Buffet speelt het winnende nummer van het Blèrconcours
17:30 uur: het evenement wordt afgesloten door de Prins en zijn Gevolg.
Prins Robèrt d’n Irste en zijn Gevolg, waaronder de Hofkapel van Kruikenstad, trekken gedurende de dag door de stad om muziek te luisteren en te spelen.

Deelnemers:
Losbandig – Koppent -Divertimento – 3x Raoje – De Dukers – Nonsjelaant – Restantjes
– D’Opscheppers – Dikke Mik – Fistbiste – Frutblaoze – Nog1tjedan – Laaileuters – Zuutjes Aon
– Koel Serveren – Fist – Mollukus – Muziekkapel 013 – DB Band – noGGus – Batala
– Buntstekers – Kaaj Gaaaf – Op Dokters Recept