Worden wie je bent!

0
99

Binnen onze maatschappij wordt er veel van je verwacht. Er wordt een groot beroep gedaan op zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Dit gaat vaak gepaard met immense druk van buitenaf. Steeds vaker kom ik kinderen, jongeren en (jong)volwassenen tegen die prestatiedruk ondervinden omdat ze willen voldoen aan alle verwachtingen. Gevolgen hiervan kunnen zijn: slecht slapen, piekeren, overprikkeling, lichamelijke klachten, onbegrip of stress gerelateerde klachten. Dit alles kan verstrekkende gevolgen hebben voor het dagelijks leven en de ontwikkeling van zowel kinderen, jongeren als (jong)volwassenen. Natuurlijk wil je dit voorkomen. Het spreekwoord luidt immers niet voor niets “Voorkomen is beter dan genezen”.

Kunst!gCoaching.

Coaching is een vorm van begeleiding waarbij de coach zich richt op persoonlijke ontwikkeling, doelen realiseren, leren door te inspireren en te ondersteunen. Dit kan bereikt worden door een goed gesprek. Voor mij persoonlijk gaat Kunst!gCoaching verder dan dat. Ik zet namelijk creativiteit in om te komen tot persoonlijke ontwikkeling, het realiseren van doelen, te inspireren om te komen tot leren en het verkrijgen van nieuwe inzichten. Creativiteit is voor mij de kunst om out-of-the-box te kunnen denken en handelen.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Als coach, hulpverlener en docent zet ik al jaren creativiteit in binnen de hulpverlening, de overheid en het onderwijs. Het unieke concept van “Kunst!gCoaching” heb ik ontwikkeld omdat ik mijn ervaringen met anders denken vanuit creativiteit wil inzetten om kinderen, jongeren en (jong)volwassenen uit te dagen hun denken om te zetten in handelen, patronen te onderzoeken, bewustwording te creëren en tot inzicht te komen.
Door aan de slag te gaan met verf, potloden, krijt of andere creatieve werkvormen ga ik samen met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen op zoek naar belemmerende patronen. Hierbij gaat het er niet om of een tekening “mooi” is, maar om het verhaal dat verteld wordt! Veel mensen die ik begeleid vinden zichzelf niet goed genoeg en absoluut niet creatief. Om het verhaal te vertellen hoef je niet te kunnen tekenen, je hebt alleen maar jezelf en lef nodig om aan de slag te gaan.

Over mij….
Mijn naam is Maartje Franken en op 2 februari heb ik mijn coachingspraktijk “Kunst!gCoaching” net geopend in “EMMA”, Bijsterveldenlaan 5, Tilburg.
Als mens ben ik intuïtief, nieuwsgierig, empathisch, open en gepassioneerd.
Deze eigenschappen hebben mij gevormd tot wie ik nu ben: een betrokken moeder, partner, vriendin, docent en Kunst!gCoach.
Ervaringen binnen de hulpverlening, defensie en het onderwijs hebben er voor gezorgd dat ik vertrouwen heb gekregen in mijn handelen en blindelings durf te vertrouwen op mijn intuïtie. Door opleidingen zoals HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, Specialiste-opleiding KMA en Master Opleiding Organisatiecoach heb ik geleerd woorden te geven aan mijn intuïtie.

De rode draad in mijn leven!

Ik heb ontdekt dat anders denken een rode draad in mijn leven is. Al van jongs af aan had ik het idee dat iedereen van rechts kwam en ik van links. Dit heeft geleid tot heel veel frustraties, onbegrip en botsingen met anderen. Ik was voortdurend in gevecht met mijzelf en op zoek naar erkenning van de ander. Ik had een burn-out nodig om tot de conclusie te komen dat het anders denken een kunst en kwaliteit is. Dat ik out-of-the-box kan denken en zo kan komen tot oplossingen die niet vanzelfsprekend zijn. Dit is een kwaliteit die niet iedereen van nature bezit.
Een andere rode draad in mijn leven is creativiteit in de vorm van schilderen, tekenen en knutselen. Al van jongs af aan werd ik door mijn ouders en oma’s geïnspireerd om creatief bezig te zijn. De creativiteit helpt mij te ontspannen, inzicht te geven in mijzelf, uiting te geven aan mijn gevoelens en een beeld te vormen van de situatie. Door het inzetten van creativiteit en het accepteren van het anders zijn ben ik geworden wie ik stiekem al was!

Contact

Wil je worden wie je bent? Heeft je kind ondersteuning nodig om te worden wie hij/zij eigenlijk al is? Of wil je meer over mij weten?
Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of een oriëntatiegesprek via:
www.kunstigcoaching.nl

Mijn passie voor Kunst!gCoaching zet ik graag in zodat jij kunt worden
wie je bent!

Maartje Franken
Kunst!gCoach