Tonpraotgala Café Dongewijk komisch gebeuren in Reeshof

0
129
Christel van den Dungen als Tooke Toverfee

Maar liefst 6 tonpraoters, Mark vd Tillaar, Christel van den Dungen, Peter Ritsema, Arie Schoofs, Jan Schellekens en Alex Wintermans gaven acte de presente op zaterdag 15 februari. Natuurlijk waren de grappen en grollen niet van de lucht.

Door Hans Sweep
In een uitverkocht huis was de aftrap voor Tooke de Toverfee, Christel van den Dungen die reeds 4 keer het Tilburgse leuterconcours op haar palmares bij mocht schrijven.
Als een echte fee uit de Efteling mocht natuurlijk haar man Jos niet ontbreken in haar tonpraot: “Munne droomprins Jos komt thuis en ziet men op bed ligge, mag ik jou kusse zeettie. eindelijk is het zover dacht ik, trekttie de kussen onder munne kop vandaon:”.
De winnaar van het Leuterconcours van dit jaar Peter Ritsema kwam als Peerke de Kastelijn. Hij betrekt het publiek er bij en vraagt aan iemand op de eerste rij: “Witte gij bij welk standje de lillikste meense gemaokt worre? Dè moette mar is aon jullie pa en moeder vraoge”.

Jan Schellekens als dokter Bernard legt het begrip erfelijk aan het publiek uit: “Stel dè jouw ouders gin kender kunne krijge, dan kunde gij dè ok nie”.
Alex Winterman heeft een heuse leugendetector op, de lampjes beginnen te branden als hij een leugen vertelt. “Deze blaoskapel, de Grenskapel uit Poppel is de beste die ik ooit mee gemaakt heb”. Prompt beginnen alle lampjes van zijn geheugendetector te branden, het publiek lacht, de grenskapel kijkt enigszins beteuterd.
Van 20 tot 24 uur is het publiek vermaakt en kan er weer even tegen.

Kieltjesbal poster verkleind 212x300 - Tonpraotgala Café Dongewijk komisch gebeuren in Reeshof

De eerste aftrap voor de carnaval zit er weer op. Vanaf vrijdagavond tot en met dinsdagavond is er overdag en ’s avonds weer van alles te doen in Cafe Dongewijk en sporthal Dongewijk.