Vooraf dreigde de feestelijke intocht afgeblazen te worden vanwege onweer, gelukkig ging hij door en bleef het droog

0
765
Intocht avondvierdaagse 2023 met broer en zus Casita

 Geen code geel of oranje maar gewoon gaan met die banaan, besloot de organisatie vrijdag om 17 uur.
Dat bleek een juiste inschatting te zijn. Ondanks donkere wolken bleef regen de ca. 5000 wandelaars bespaard tijdens de feestelijke intocht.

Door Hans Sweep
In vroeger tijden werd door organisatie een worst naar de Clarissen gebracht om goed weer af te dwingen, of dat nu ook gebeurd is blijft duister, maar er viel geen enkel regendrupje.
Wat opviel is dat de standaard liedjes zoals ‘de hond van de bakker die had vies gedaan…’, niet meer te horen zijn. In plaats daarvan sound blasters die zelf mee gezeuld werden, waaruit moderne muziek klinkt.

The ring of fire
Naast de traditionele bloemen, snoepzakken nu ook ruimte voor knuffels. Sommige kinderen gingen zwaar gebukt onder de vracht aan snoepgoed die rond hun nek bungelde. Een enkele vader zag je met een shotje drank om de nek lopen. Maar belangrijker iedereen mocht zich even een winnaar noemen, of ze nu de 5 of 10 km in de benen hadden. ‘The ring of fire’ van Johnny Cash klinkt hard uit de boxen. Op muziek loopt je nu eenmaal beter en is het een minder zware opgave. Iedereen haalde dan ook de finish.
Volgend jaar is de 70e Tilburgse Avondvierdaagse 13 t/m 16 juni 2023.

Hierbij de link naar de ruim 160 foto’s die onze fotografe Yne van Focus op Reeshof van de wandelaars maakte: https://flic.kr/s/aHBqjzVGF5