Gevaarlijke capriolen bromfietsster tijdens achtervolging in Reeshof

0
331

Tilburg – Een 21-jarige Tilburgse heeft zich zaterdagavond flink misdragen tijdens een achtervolging. Ze negeerde op haar bromfiets een stopteken van een motoragent en gaf hem tot twee keer toe een flinke duw op de momenten dat hij naast haar kwam rijden. Ook remde ze plotseling krachtig terwijl hij achter haar reed en reed ze een trottoir op waardoor voetgangers opzij moesten springen. Ze werd uiteindelijk op de Reeshofdijk aangehouden. Ze bleek geen rijbewijs te hebben. In haar tas werd bovendien een boksbeugel aangetroffen.

Een politieman surveilleerde zaterdag 26 augustus 2017 omstreeks 20.50 uur op zijn motor over de Reitse Hoevenstraat. Hij zag dat over het fietspad van de Wandelboslaan, een bromfietsster reed. Hij wilde de bestuurster daarover aanspreken en haar naar de rijbaan dirigeren. Hij keerde en ging naast haar rijden en riep dat ze moest stoppen, hij gaf daarbij met zijn rechterhand een aanwijzing. Hij zag dat de vrouw hem aankeek, hard remde en daarna op haar ‘Piaggio’ de Ringbaan West opreed. Ze negeerde het stopteken en voerde haar snelheid op.

Achtervolging
Er ontstond een achtervolging waarbij de motoragent met zwaailicht en sirene reed om het overige verkeer te waarschuwen. De vrouw reed met haar bromfiets met snelheden tot 55 km / uur. Ze negeerde zeker twee keer het rode licht en reed een trottoir op waardoor voetgangers op zij moesten springen om een aanrijding te voorkomen. Op de Lage Witsiebaan ging de politieman naast haar rijden. Hierop gaf zij al rijdend met haar linkerhand een krachtige duw tegen zijn bovenarm waardoor hij moest remmen en afwijken van zijn lijn. Dit herhaalde zich nog een keer waarbij zij tegen hem riep dat hij moest oprotten. Ook remde ze een keer heel hard terwijl zij voor de diender reed. Uiteindelijk kon ze op de Reeshofdijk worden aangehouden toen ze daar een zanderige berm opreed. Ze is ingesloten. De bromfiets is in beslag genomen