Garage in brand door aanwezige hennepkwekerij in Reeshof

0
382

Tilburg – De brandweer kreeg dinsdagmiddag 22 augustus een melding van een woningbrand op de Drimmelenstraat. Hier stuitte zij in de garage op een hennepkwekerij. Hierop werd ook de politie ingeschakeld. De bewoner is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 13.30 uur nam de politie poolshoogte op het genoemde adres. Hier zagen agenten rook uit de woning komen. Ook de brandweer was aanwezig en deed ter plaatse onderzoek. De brand is in een korte tijd geblust. Uit onderzoek bleek dat de brand is ontstaan in de garage van de woning. Hier werd een hennepkwekerij met circa 150 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij wordt op dit moment ontruimd.

De schade aan de woning is beperkt gebleven en er is geen sprake van instortingsgevaar. De politie gaat op korte termijn met de verdachte in verhoor.

Brandgevaar

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.