OPEN LES T’AI CHI CH’UAN EN QI GONG IN DE REESHOF IN TILBURG.

0
307
Ta Chi Chuan in Reeshof, wijkglossy Focus op Reeshof

Bewegingsleren uit China voor een lang leven in goede gezondheid. Al meer dan 20 jaar verzorgt T’ai Chi School Goudswaard lessen T’ai Chi Ch’uan en Qi Gong in Brabant.

Op dinsdag 5 september, wordt er in de Reeshof door T’ai Chi School Goudswaard een open les gegeven. Iedereen die eens kennis wil maken met deze Chinese gezondheids- en zelfverdedigings kunst, nodigen wij bij deze uit om vrijblijvend aan de open les deel te nemen, aan sluitend zal er een cursus van start gaan. T’ai Chi Ch’uan is een eeuwen oude Kunst die een onderdeel is van de Chinese krijgskunst en gezondheidsleer.

Van oudsher lag het hoofdaccent op de fysieke krijgskunst/zelfverdediging, tegenwoordig is het accent verschoven naar een meditatieve levens en gezondheidskunst. De Oude Yang-vorm (de vorm van Yang Lu Chan) zal als basis dienen om vanuit en mee te werken, deze zal dan ook binnen de lessen aangeleerd worden. Binnen de Chinese natuurfilosofie worden lichaam en geest als een eenheid gezien, alles wat we denken beïnvloedt ons lichaam en alles wat we doen beïnvloedt onze geest.

T’ai Chi Ch’uan is een bewegingskunst die ons bewust maakt hoe deze eenheid te verkrijgen en te behouden. T’ai Chi Ch’uan werkt niet alleen in op onze spieren, maar o.a. ook op de botten, beenmerg en het zenuwstelsel, maar bovenal op onze energie huishouding (Qi of Chi) en de meridianen (energiebanen).

Er zal op een ontspannen, actieve, fysieke en meditatieve manier gewerkt worden, waarbij oefeningen vanuit de krijgskunst gebruikt zullen worden naast medische en meditatieve qi gong. T’ai Chi Ch’uan wordt heden ten dage overal op de wereld beoefend door jong en oud als ultieme levenskunst.

Binnen de lessen zal de meeste aandacht uit gaan naar ‘relatief’ eenvoudige oefeningen die vrij snel zelfstandig thuis uitgevoerd kunnen worden. De oefeningen verbeteren de algehele gezondheid, waardoor ziekten voorkomen kunnen worden en tevens genezen.

In China worden de oefeningen al eeuwen gezien als het belangrijkste onderdeel van de Traditionele Geneeskunde op het gebied van de zelfgenezing. Er zijn o.a. oefenseries tegen nek-, schouder- en rug klachten, slaapproblemen, spierblessures, stress, hart-, circulatie- en spijsverteringsstoornissen. Door het beoefenen van T’ai Chi Ch’uan en Qi Gong verbetert de energiebalans en wordt het immuunsysteem versterkt.

Bent u op zoek naar geestelijke en lichamelijke rust?
Wilt u op een plezierige en actieve manier ontspannen?
Wilt u bewuster met uw lichaam omgaan, bewegen en in beweging komen?
Misschien zijn T’ai Chi Ch’uan en Qi Gong dan iets voor u.

De lessen worden gegeven door Remco Goudswaard. Docent T’ai Chi Ch’uan en Qi Gong, Acupuncturist en docent Dans.

Kom gerust naar de OPEN LES op

Dinsdag 5 September, 20.30-21.30 uur, Speelzaal Basisschool Meander,

Meddostraat 6, Tilburg

Voor meer informatie, www.taichischoolgoudswaard.nl of tel: 06 41370232