IMC Basis Feestelijk geopend op Basisschool de Fonkel in Reeshof

0
350

 

Juf Mariëlle die de lessen op woensdagen gaat geven aan kinderen uit groepen 7 en 8 betrok alle leerkrachten en gemeenteambtenaren bij haar openingswoord.

Directeur meneer Marcel verwoordde het als volgt: ”Op de basisschool wordt de fundering gelegd voor je toekomstige beroep. Op de middelbare school komen daar nog vaardigheden bij en ga je nadien je specialiseren voor een beroep. Dat kan brandweerman, zijn politieman of onderwijzer. Er zijn zelfs mensen bij zoals juffrouw Lotte die zowel brandweerman als onderwijzer zijn. Met IMC Basis kunnen kinderen al in een vroeg stadium kennis maken met allerlei beroepen zoals bijvoorbeeld chirurg, of advocaat. Dan kun je met IMC Basis heel gericht de opleidingen kiezen die leiden tot het beroep dat je later uit wilt gaan oefenen.”

IMC Basis opende officieel op 8 november de deuren op basisschool de Fonkel.
Een deel van dit aanbod wordt ingevuld door gastdocenten die over hun beroep vertellen, zodat kinderen daarin een rolmodel kunnen vinden om hun dromen na te jagen. Ze zijn de 11e school in Nederland en de enige in Tilburg waar IMC Basis gegeven wordt. (Ze zijn nog op zoek naar gastdocenten)