Doe mee op 9 april aan deVerbeeten Challenge

0
86

Bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft (gehad) of heeft zelf deze ervaring. Gelukkig zijn er mooie verhalen van herstel en wordt deze ziekte en de nare gevolgen, samen gedeeld. Soms machteloos, soms sterk. Een mix van emoties die zowel patiënten als de dierbaren om hen heen kunnen voelen. De Verbeeten Challenge biedt een podium voor iedereen om zich ‘samen sportief tegen kanker’ in te zetten.

ILBURG – Op zondag 9 april vindt de vierde editie van de Verbeeten Challenge plaats in Tilburg, Den Bosch en Breda. De Verbeeten Challenge is een sportieve dag voor alle leeftijden met uiteenlopende activiteiten en routes tussen de drie Verbeeten Instituten. Ook dit jaar kun je fietsen, wielrennen, (hard)lopen, skeeleren, mountainbiken of mee doen aan de Kids Challenge. Nieuw is de ochtendwandeling door Moerenburg. Je kunt ook kiezen voor de bootcamp door Fitmasters. Doelstelling hierbij is een Nederlands record te vestigen met meer dan 350 deelnemers.
Ambassadeurs Leo Alkemade en Jan Janssen
Wij zijn ontzettend trots op het feit dat voormalig beroepswielrenner Jan Janssen en acteur Leo Alkemade zich als ambassadeurs verbinden aan de Verbeeten Challenge
https://verbeetenchallenge.nl/jan-janssen-ambassadeur-verbeeten-challenge-2017/
https://verbeetenchallenge.nl/acteur-leo-alkemade-nieuwe-ambassadeur/
Inschrijven en dagprogramma op website www.verbeetenchallenge.nl

Via de nieuwe website is inschrijven als individu of als team heel eenvoudig. Je start met je keuze aan welk onderdeel je gaat deelnemen en of je dit samen met vrienden, familie, collega’s, vereniging of buurt doet. Doe mee aan het sportieve onderdeel waarmee jij jezelf uitdaagt. Dat is wat telt. Samen willen we geld ophalen voor een goed doel. Jezelf laten sponsoren via je persoonlijke pagina op de website gaat heel eenvoudig.

Geld voor onderzoek
Alle opbrengsten van de Verbeeten Challenge gaan naar onderzoek naar patiëntvriendelijk behandelmethodes door het Instituut Verbeeten. Dit is het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch, dat al meer dan 60 jaar zorg levert op het gebied van radiotherapie en nucleaire geneeskunde. Het is echter geen academisch instituut, zodat ze hun specifieke onderzoeken zelf moeten bekostigen.
Onderzoeken en diverse behandelmethodes kosten veel geld. De afgelopen twee jaar en ook nu gaan alle opbrengsten naar onderzoek nar bestralen zonder masker van mensen met een hersentumor. Na onderzoek en een testfase kan het Instituut Verbeeten – als eerste instelling in Nederland – deze techniek dit jaar ook echt gaan toepassen. Daar zijn we trots op. De Challenge, met meer dan 1500 deelnemers per keer, heeft na drie edities ruim €100.000,- opgebracht.

Samenwerking scholen en (sport)verenigingen
De organisatie van de Verbeeten Challenge zoekt nauwe samenwerking met scholen en sport-, wieler- en hardloopverenigingen. Voetbalvereniging SVG viert op 8 april haar 90 jarig bestaan en combineert activiteiten met de Verbeeten Challenge op 9 april. Ieder jaar zijn er weer enthousiaste stagiair(e)s van diverse MBO- en HBO-instellingen actief achter de schermen om het evenement mee te helpen organiseren.

Vrijwilligers welkom
De Verbeeten Challenge draait volledig op mensen die dit vrijwillig in eigen tijd en kosteloos doen. Dat is een kracht omdat de betrokkenheid groot is. Voor het evenement zelf zijn we nog op zoek naar verkeersregelaars en route-uitzetters. Meld je aan via www.verbeetenchallenge.nl