Milieucafé over boeken en politiek

0
156

Donderdag 23 maart, Paradox

Het Milieucafé van donderdag 23 maart wordt een speciale editie. Twee dingen komen bij elkaar: het is de vooravond van de Boekenweek. En na het succesvolle Grote Groene Verkiezingsdebat, is het logisch dat de turbulente verkiezingsuitslag van 15 maart wordt geanalyseerd. Hiervoor komen twee politiek ervaren gasten in de arena: CDA-prominent Pieter van Geel en PvdA-coryfee Lambert Verheijen. Hoe moeten we de uitslag duiden? Welke coalities zijn goed of slecht voor natuur en milieu? Wie zou een goede milieuminister zijn?

Klinkende namen                                             

Met de Boekenweek in gedachten heeft Frank van Pamelen samen met de redactie een boeiend literair en poëtisch programma samengesteld. Uiteraard met behoud van de link met natuur en milieu. Zo komt bioloog Rob Vereijken vertellen over zijn boek ‘Stadsnatuur, van Affeseervogel tot Zoemende Wingerd’. Het bevat Robs beste columns uit de Tilburgse Koerier, en laat de verrassende veelzijdigheid aan natuur in de stad zien. Een tweede schrijver is stadsdichter Martin Beversluis, die geen microfoon nodig heeft om een groot publiek te bereiken. Dichter/performer Ko de Laat heeft een karrevracht aan publicaties op zijn naam staan. Een vierde grote naam is een oude bekende: Hans d’Olivat stond al vaker op het podium van het Milieucafé en schreef het bekende gedicht over de gierzwaluw.

 

De muziek komt van de Tilburgse muzikant André van den Boogaart (1970, Baarle Nassau). Zijn lied ‘Hey God!’ werd enkele jaren terug uitgeroepen tot mooiste Brabantse dialectlied. Onlangs is hij gestart met een nieuwe band en hij werkt ook aan een nieuw album. En als afsluiters kregen de vaste lijstduwers Jeroen de Leijer en Frans van der Meer van het Environmental Lounge Cafe de voorkeursstem.Paradox, 20:30 uur; toegang 3 euro inclusief een koffie of thee.