CDER start zonnepanelen project “ZonneStraat” voor de Reeshof

0
72

Op dinsdag 3 maart aanstaande om 20:00 uur zal door CDER voor alle geïnteresseerden uit de Reeshof een informatieavond over dit CDER project ”ZonneStraat”  worden gehouden in Wijkcentrum Heyhoef Kerkenbosplaats 1 te Tilburg.

CDER start zonnepanelen project “ZonneStraat” voor de Reeshof

CDER de duurzame energiecoöperatie voor de Reeshof start met een uniek zonnepanelen project: ZonneStraat.  Kenmerkend voor de Reeshof is dat er veel gelijksoortige woningen projectmatig per straat werden gerealiseerd. Dit brengt het voordeel met zich mee dat het voor het ontwerp en de aanschaf van zonnepanelen per straat een bepaalde seriematigheid mogelijk is. Als straatbewoners de handen ineen slaan en samen hiermee aan de slag gaan zijn er dus kostenbesparingen mogelijk. Uit de oriëntatie van de woningen in de Reeshof blijkt dat vele daken uitermate geschikt zijn voor het opwekken van eigen elektriciteit.  Dit kan  gemakkelijk nagegaan worden op www.zonnescanbrabant.nl.

 

Op dinsdag 3 maart aanstaande om 20:00 uur zal door CDER voor alle geïnteresseerden uit de Reeshof een informatieavond over dit CDER project ”ZonneStraat”  worden gehouden in Wijkcentrum Heyhoef Kerkenbosplaats 1 te Tilburg. Er zal uitleg worden gegeven over verschillen in zonnepanelen, hoe om te gaan met BTW teruggaaf en hoe je een deel van de investering kan financieren met een duurzaamheidslening zoals deze recent door de gemeente Tilburg wordt mogelijk gemaakt. Daarnaast wordt stilgestaan bij de mogelijkheid om panelen zelf te installeren, hoe dat moet en welke veiligheidsmaatregelen daarbij in acht moeten worden genomen. CDER heeft voor dit project een unieke samenwerking weten te realiseren met het Tilburgse bedrijf Dutch Solar Energy.

CDER ZonneStraat,  3 maart 2015 20:00 uur Heyhoef,