Wethouders Kokke en Jacobs op bezoek in Gesworen Hoek

0
71

Wijkschouw donderdag 21 mei van 16.00 tot 18.30 uur

Bewoners zorgen in hoge mate zelf voor sfeer en leefbaarheid in de wijk. Wijkwethouder Kokke en wethouder Jacobs (Leefomgeving openbare ruimte) vinden het belangrijk om van bewoners en ondernemers te horen wat er leeft in de Gesworen Hoek. Daarom bezoeken de wethouders donderdag 21 mei van 16.00 tot 18.30 uur uw wijk voor een zogenoemde wijkschouw.

Wijk bepaalt agendapunten wijkschouw

De gemeente wil graag van de mensen die wonen en werken in de Gesworen Hoek weten wat er leeft. Over welke stukken van de wijk maakt u zich zorgen? Wat zijn de talenten of dromen? Waar ziet u kansen? Wat kan verbeterd worden? Grijp deze kans aan om de wethouders door de wijk te begeleiden en deze punten met hen te bespreken. Ook bewoners met goede ideeën die zich actief willen inzetten om de wijk nog gezelliger, leuker, mooier maar ook veiliger te maken, nodigt de gemeente van harte uit.

Heeft u belangstelling om de wijkschouw mee te organiseren, geef u dan op via fleur.hubregtse@tilburg.nl of via telefoonnummer 013 – 542 85 58. Aanmelden kan tot 23 maart.

Wijkaanpak Gesworen Hoek

De wijk Gesworen Hoek is tenminste de komende twee jaar een aandachtsgebied. Dat betekent dat de gemeente samen met actieve bewoners, ondernemers, jongerenwerk, politie, sociaal werk en woningcorporaties de wijk gaan verbeteren. Er zijn maatregelen bedacht en deze zijn verwerkt in een actieplan. Een belangrijke actie is de wijkschouw georganiseerd door de buurtbewoners en ondernemers.

Wijkwethouder Hans Kokke is enthousiast over de wijkaanpak: “Wat ik tot nu toe heb gezien, stemt mij positief. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de aanpak in de wijk Gesworen Hoek de komende jaren voortvarend wordt opgepakt en dat we daar over twee jaar de vruchten van kunnen plukken, zodat de wijk nog mooier en gezellig wordt.” Hans Kokke is niet alleen vanuit zijn wijkwethouderschap betrokken, maar ook vanuit zijn portefeuille armoede, meedoen en wijkgericht werken. “Ik wil dan ook regelmatig bij de werkgroep wijkaanpak Gesworen Hoek aansluiten om de voortgang te bewaken.”

Belangstelling?

Hebt u naar aanleiding van deze brief belangstelling of hebt u nog vragen, neem dan contact op met Fleur Hubregtse van de gemeente. Zij is tijdens werkdagen (maandagmiddag t/m donderdag) bereikbaar via telefoonnummer 013 542 85 58 en per e-mail fleur.hubregtse@tilburg.nl.