Zaterdag 18 april op de locatie St. Elisabeth

0
82

Contactmiddag voor stomadragers

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis houdt zaterdag 18 april vanaf 13.00 uur een contactmiddag voor stomadragers. Tijdens deze gratis bijeenkomst op de locatie St. Elisabeth krijgen patiënten, hun partners en andere belangstellenden inzicht in behandelingen en leven met een stoma.

Contact met specialisten en lotgenoten is voor stomadragers vaak een fijne aanvulling op alle informatie op het internet over stoma’s. Specialisten geven themagericht uitleg over de aanleg en het hebben van een stoma. Naast enkele informatiestands zijn stomaconsulenten van het ziekenhuis aanwezig om vragen te beantwoorden.


Sprekers
Sprekers van de middag  zijn chirurg dr. D. Zimmerman. Hij vertelt over de ins en outs bij het aanleggen van een stoma, terwijl  dr. R. L. Poorter, radiotherapeut-oncoloog, de mogelijkheden van chemo-radiatie bespreekt. Verder gaat drs. Stokmans, huisarts-seksuoloog, in op seksualiteit en intimiteit met een stoma en informeert Carlijn Willemstijn van de Nederlandse Stomavereniging (NSV) over ‘StomaJong’.

Start van de bijeenkomst is om 13.00 uur in de aula (route 73) van de locatie St. Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg. De middag wordt rond 16.15 uur afgesloten. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan de specialisten en stomaconsulenten.

 

Aanmelden graag vóór 11 april 2015 met een mailtje aan zeebra@stomavereniging.nl.