Bibliotheekdeuren weer open

0
62
Bibliotheken Midden Brabant en Reeshof

Vanaf donderdag 19 november zijn de deuren van de openbare bibliotheken in Midden-Brabant weer open. De tijdelijke verzwaring van de landelijke coronamaatregelen is opgeheven. In alle vijftien vestigingen is het weer mogelijk om gewoon binnen te lopen voor het lenen of inleveren van boeken. Als extra service blijft ook de Afhaalbieb voorlopig open. Ook vinden er weer spreekuren en kleinschalige bijeenkomsten plaats. Er gelden in een aantal vestigingen nog aangepaste openingstijden. 

Zelf boeken zoeken of een pakket afhalen
Bibliotheekleden die graag zelf een keuze maken uit de rijke collectie, kunnen weer binnenlopen bij de Bibliotheek en lekker rondsnuffelen. Ook kunnen leden vooraf specifieke titels reserveren via de online catalogus en het blijft mogelijk een boekenpakket te bestellen bij de Afhaalbieb. Deze extra service is voorlopig nog beschikbaar in vrijwel alle vestigingen. Directeur Peter Kok licht toe: “De Afhaalbieb is erg succesvol. Er gingen al duizenden pakketten de deur uit. We krijgen veel positieve reacties van klanten die het leuk vinden om verrast te worden.” Bij de Afhaalbieb kunnen leden hun leesvoorkeuren doorgeven. Een medewerker van de Bibliotheek stelt dan speciaal voor hen een boekenpakket samen met vijf titels. Dit pakket is vervolgens af te halen bij een Bibliotheek in de buurt.

Spreekuren en kleinschalige activiteiten gaan door
Vanaf donderdag 19 november is het ook weer mogelijk om in de Bibliotheek binnen te lopen bij een spreekuur, aan te schuiven bij een kleinschalige bijeenkomst of deel te nemen aan een cursus. Uiteraard worden hierbij de richtlijnen in acht genomen. Ook online is er van alles te doen en beleven. Van samen met de kinderen pepernoten bakken tot bewuster leren omgaan met plastic afval. Op www.bibliotheekmb.nl/agenda is te lezen wat er wanneer te doen is. Vanwege corona is het voor vrijwel alle activiteiten in de vestigingen noodzakelijk om vooraf een plek te reserveren.

Leestafels en werkplekken nog gesloten
De horeca is nog gesloten en de koffieautomaten zijn buiten gebruik. Ook is het nog niet mogelijk om gebruik te maken van de leestafels, de werk- en studieplekken, de computers en de printfaciliteiten. De komende weken bekijkt de Bibliotheek in hoeverre zij binnen de huidige maatregelen bepaalde faciliteiten weer (beperkt) open kan stellen.

Meer informatie
Op www.bibliotheekmb.nl/bibliotheken staan de openingstijden per vestiging. Hier vind je ook op welke momenten het relatief rustig is als je de drukte wil vermijden. De overheid adviseert mensen van 13 jaar en ouder om ook in Bibliotheken een mondkapje te dragen. Op www.bibliotheekmb.nl/corona is de laatste informatie te vinden over de Bibliotheek in coronatijd.