24 JAAR WEDNESDAYNIGHT SKATE REESHOF, geeft weer skateles!

0
48
Leden WNS Reeshof
ONGEBONDEN SPORTEN OP WOENSDAGAVOND
Sinds april 2000 organiseert WednesdayNight Skate Reeshof [W.N.S.] de skatetochten op woensdagavond in en om de Reeshof. Wij bestaan dus al 24 jaar en zijn inmiddels een begrip in de Reeshof en omstreken.

Leden WNS Reeshof

2024 belooft een druk sportjaar te worden. In maart wordt het WK shorttrack gehouden. In juni en juli wordt het Europees Kampioenschap voetbal afgewerkt.  In juli en augustus zijn de Olympische Zomerspelen in Parijs. Verder zijn er natuurlijk de jaarlijks terugkerende evenementen waarvan de grote wielerwedstrijden wellicht het meest in het oog springen.

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn geweest en momenteel wordt er hard gewerkt aan het vormen van een kabinet met bijbehorend programma. W.N.S. is inmiddels klaar met het programma voor het seizoen 2024. Behalve de reguliere skate avonden staan er weer veel leuke evenementen op de agenda.

 

Ook staan voor 2024 onze traditionele skate clinics op het programma. Deze beginnen op woensdag 7 februari 2024 en duren tot en met 27 maart 2024. Op deze woensdagavonden willen we beginnende skaters de basis beginselen van het skaten bijbrengen. Dit zijn onder andere basishouding, remtechniek, het nemen van hindernissen, bochttechniek en trottoir op en af. Dit gebeurt opbouwend zodat bij aanvang van het nieuwe skateseizoen iedereen voldoende vaardigheid heeft om op de woensdagavond mee te rijden.

De kosten voor de skate clinics bedragen € 30,00. Als je eerder aan de clinics of de skatetochten van WednesdayNight Skate Reeshof hebt deelgenomen dan zijn de kosten € 25,00

 

Ben je reeds een ervaren skater, meld je dan aan als blokker om tijdens de skatetochten de skategroep te begeleiden. De benodigde materialen worden door ons beschikbaar gesteld.

 

Op woensdag 3 april 2024 begint het 24e seizoen. Het vertrekpunt van de skatetochten is nog steeds Winkelcentrum Heyhoef in Tilburg (Reeshof), nabij Melati Dua. We verzamelen vanaf 19.30 uur en de start is om 19.45 uur. Dit alles onder muzikale begeleiding van de Music Skate Buggy “De Lieder”.

De routes gaan over goed begaanbare fietspaden en wegen. We starten het seizoen met een afstand van circa 15 km en bouwen dit op tot 25 à 30 km naar het einde van het seizoen. Deelname aan de woensdagavond skatetochten is op eigen risico en helemaal gratis. De minimum leeftijd voor deelname is 14 jaar, echter jongeren onder 14 jaar zijn welkom onder begeleiding van een skatende volwassene. Wel moet je de remtechniek beheersen en voldoende skate ervaring cq. conditie hebben om de skatetocht te kunnen volbrengen.