Beatrix College beklimt Grand Ballon voor Stichting Make-A-Wish

0
139

Op 25 september 2022 beklommen 60 leerlingen en docenten van het Beatrix College in Tilburg per fiets of te voet de hoogste berg van de Vogezen, de Grand Ballon. Het resultaat mocht er zijn: €19.008,35 voor Make-A-Wish, een stichting die zich sinds 1980 wereldwijd inzet om de allerliefste dromen van ernstig zieke kinderen te vervullen.

De fietstocht was onderdeel van het profielwerkstuk van een groep 5-havoleerlingen en werd uitgevoerd via het schoolprogramma Beatrix Maatschappelijk Ondernemen (BMO). Bij BMO ondernemen leerlingen op eigen initiatief en geheel zelfstandig een project met een maatschappelijk doel terwijl ze worden begeleid door een BMO-coach.

De leerlingen Demi, Freek, Valerie, Finn en Jonas werkten een jaar lang aan de organisatie van deze fietstocht onder supervisie van coaches Suus Beijer en Tim Heuyerjans. Zo verzorgden ze de promotie binnen en buiten de school, de werving van deelnemers en de begroting. Ook regelden ze accommodatie, vervoer en eten. Docenten Dion van Meel en Ruud Geurts ondernamen een eigen actie om geld in te zamelen. Zij fietsten vanaf Tilburg naar De Grand Ballon, een 4-daagse fietstocht van 600 kilometer.

Op donderdag 8 december 2022 mochten de leerlingen samen op het hoofdkantoor van Make-A-Wish het geldbedrag overhandigen.