Nieuwe inrichting speelplekken D-buurt in de wijk. Denk met ons mee!

0
177

Het is belangrijk dat kinderen volop buiten kunnen sporten, spelen, bewegen en ontdekken, alleen of samen met buurtkinderen. Daar zijn aantrekkelijke, avontuurlijke en veilige speelplekken in de buurt voor nodig. De gemeente Tilburg gaat daarom investeren in het vervangen en verbeteren van een flink aantal speelplekken. In 2021 pakt de gemeente ongeveer 70 speelplekken aan in verschillende wijken.
Ook in uw buurt gaan we aan de slag!

Samen met u maken we keuzes
De speelplekken worden niet zomaar vervangen. De gemeente heeft voor dit project een aantal buurten geselecteerd. Binnen een buurt wordt gekeken naar het totale aanbod van speelplekken. De gemeente wil variatie in de grootte en inrichting van de speelplekken in een wijk, zodat er voor iedere leeftijd een speelplek in de buurt is. Het kan dus dat een speelplek ergens weg gaat of juist groter of kleiner wordt. Bij de inrichting van de speelplekken kijken we niet alleen naar de speeltoestellen. De speelplekken worden ook groener, meer bomen en planten dus. Spelen in de buurt is leuk en wordt in Tilburg zo alleen maar leuker!

Aan de slag!

De gemeente heeft aannemer Brouwers Groen gevraagd aan de slag te gaan met dit project. Het gaat om de speelterreintjes in de Grathemstraat/hoek Groenlostraat, Dinxperlolaan (=Huibevenpark) en de Dwingeloostraat/hoek Deilstraat. Brouwers Groen neemt binnenkort contact op met de direct omwonenden om hun mening te vragen over de speelplek. Met deze input gaat de aannemer aan de slag om de speelplekken
in te richten. Wilt u ook graag meedenken? Stuur dan vóór 20 november 2021 een mail naar spelenintilburg@brouwersgroenaannemers.nl

Heeft u vragen?
Meer informatie over het vernieuwen en vervangen van speelplekken leest u op www.tilburg.nl/spelen.

Voor vragen over het project speelplekken, kunt u contact opnemen met Anouk Bedaux van de gemeente Tilburg. Zij is bereikbaar via het mailadres spelen@tilburg.nl.