Amokmaker aangehouden voor mishandeling en vernieling

0
51

Tilburg – Mishandeling, vernieling en het plegen van wanordelijkheden zijn de redenen waarom op zondagnacht een inwoner van Tilburg is aangehouden.

Op maandag 5 juli 2015 om 00.05 uur kwamen er bij de meldkamer verschillende meldingen binnen dat een man in de Hart van Brabantlaan door het lint zou gaan en vernielingen zou plegen in een woning en buiten op straat. Toen de agenten in de straat aan kwamen troffen ze de Tilburger die door het lint ging. Hij was erg agressief naar de agenten toe die hem aanhielden wegens de ordeverstoring. Hij liep maar te schreeuwen en zou ook tegen schuttingen geschopt hebben. Om zijn verzet te breken, moesten de agenten hun pepperspray gebruiken.

Huiselijk geweld

Andere agenten gingen polshoogte nemen in de woning van de verdachte en troffen daar een hevig geƫmotioneerd slachtoffer. De verdachte was haar vriend en zou haar geslagen en bij haar keel hebben gegrepen. Ook zou hij in een woedeaanval enkele spullen in de woning kort en klein geslagen hebben. Ze verklaarde dat hij veel gedronken had en al de hele middag agressief was geweest. Ook zou hij door een ruit geslagen hebben. Dat kon wel kloppen want de verdachte was gewond aan zijn arm. Het slachtoffer was de woning uitgevlucht achterna gezeten door haar vriend. De verdachte is eerst naar het ziekenhuis gebracht en toen hij daar gehecht was is hij aan het bureau ingesloten. Er zal een uitgebreid proces-verbaal tegen hem opgemaakt worden.