Achthonderd blije gezichten in Tilburg dankzij WeCare@Home actie met high teas voor thuis

0
72
wecarenl.nl jordy sweep

Burgerinitiatief WeCareNL reikte Op 12 december vierhonderd pakketten voor een high tea voor twee aan huis uit. Deze pakketten zijn samengesteld door 21 horecabedrijven in de gemeente Tilburg. De ‘WeCare@Home’ box zorgde voor blije gezichten bij zorgmedewerkers die al negen maanden de handen uit de mouwen steken en andere corona-helden die genomineerd waren.

WeCareNL broedde er al even op; de tweede lockdown blijft maar duren en het wordt voor iedereen steeds zwaarder om vol te houden. Vooral de zorgmedewerkers zijn bezig aan hun tweede marathon zonder tussenpauze. Ook in de horeca staan de gezichten somber.
“Weer lekker bezig zijn met koken én al die blije gezichten zien, daar doen we het voor!”,  aldus Mirha Hansen van Klopa Tilburg.

21 Tilburgse horecabedrijven
Tilburgse horecazaken sloten massaal aan bij het initiatief, liefst 21 verschillende zaken doen mee. “Heerlijk om met het hele team mee te werken aan zoiets moois.
En dik verdiend ook voor al die zorgtoppers!”, aldus Mandy Princen van Grand Café Puur . Iedere horecazaak gaf zijn eigen draai aan de high tea box ter waarde van €50 en dit werd gewaardeerd door de ontvangers!

Bedankjes
WeCareNL werd letterlijk bedolven onder de reacties, bedankjes en hartverwarmende foto’s. Zorgverleners lieten massaal weten de geste enorm te waarderen en hiervan extra energie te krijgen. Ook de vijftig genomineerde corona-toppers genoten volop: “het was zó lekker en het was zelfs genoeg om ook de huisdieren nog een beetje mee te laten genieten”, aldus een zorgmedewerker.

Eindstand WeCareNL
Deze actie betekent voorlopig het einde van WeCareNL: “We hebben nu voor €100.000 uitgedeeld aan zorghelden in heel Nederland. Wat een fantastisch succes. En mooi om dit te mogen organiseren. Het was een hele klus, maar als je die blije reacties ziet is het dat meer dan waard geweest!, aldus een trotse initiatiefnemer Jordy Sweep.