Abio’s oliebollen Drive Thru, niet nat worden en snelle bediening in Reeshof.

0
473

Abio (de afkorting van eigenaren Abner en Mario) hebben sinds gisteren een Drive Thru voor Café Dongewijk bij sporthal Dongewijk in Reeshof ingericht.
Je wordt met je auto via hekken door de Drive Thru geleid, eerst je bestelling afrekenen bij Bibi aan de kassa en vervolgens de bestelling een tiental meters verder ophalen bij de kraam bij Marieke en Kiki.
Kan het nog makkelijker?

Door Hans Sweep
Vooraf krijg je op een groot bord te zien wat er te koop is. Dat varieert van natuurlijk oliebollen tot beignets en kwarkini’s.
Abner is drukdoende samen met Mario in Café Dongewijk.
Mario maakt het beslag en Abner zorgt er voor dat alles zorgvuldig wordt gebakken.
Hoe kwam je in contact met Café Dongewijk? “Eigenaar Sander Scheffers is mijn buurman. Via nieuws over de aardbeien drive thru en zoiets soortgelijks maar dan met ijsco’s in de zomer, ontstond het idee om dat ook hier te gaan doen”, zegt Reeshofbewoner Abner tussen het bakken door.

IMG 4195

Waar stonden jullie eerst? “We stonden met onze kraam bij de pannenkoekenbakker in de steeg bij de Heuvelstraat”. Waarin onderscheiden jullie jezelf? “De oliebollen zijn heel erg lekker, niet vet, hebben een goede bijt, zijn 10% groter en zijn krokant.
Bovendien is alles erg concurrerend geprijsd”, vertelt Abner.
Zijn jullie ’s zomers ook actief met oliebollen? “Nee, dan staan we met een kraam met churros”. Hoelang kun je ze goed houden? “Buiten de koelkast zijn ze twee dagen goed.
Als je ze gaat consumeren kun je ze om te verwarmen, 3 minuten in de oven op 180 C warm maken”. Wat eet je zelf om 12 uur met de jaarwisseling? “Een lekkere oliebol gaat er altijd wel in”, zegt Abner tot besluit!
Vandaag tot 18 uur en morgen van 07.00 – 18 uur is de drive thru nog in gebruik!

IMG 4190