Winnaars 25e Tilburgs Sportgala bekend

0
141

In de bomvolle zaal van Theaters Tilburg vond op donderdagavond 15 december het 25e Tilburgs Sportgala plaats. Gastheer van deze avond was Frank Evenblij. Gedurende een feestelijk programma ontving hij de prijsuitreikers, de genomineerden en natuurlijk de winnaars op het podium. De winnaars zijn geworden:

Sporter met beperking – Marlène van Gansewinkel, verspringen, AV Attila

Zij maakt grote sprongen in haar sportcarrière…
Sinds Marlène van Gansewinkel in oktober 2012 via NOC*NSF kennis maakte met atletiek, is ze verkocht aan sprinten en verspringen. Vanaf dit moment gaat deze 21-jarige atleet in de zesde versnelling. Het brengt haar uiteindelijk naar de Paralympics in Rio. Met persoonlijk record en een bronzen plak kwam zij thuis!

Jeugdsportstimuleringsprijs sportploeg -Junioren A, estafette 4 x 100, AV Attila

Zij nemen het stokje graag over bij de senioren…
Als echte broeders snellen de estafettesprinters van het team junioren A van Atletiek Vereniging Attila over de sintelbaan. Met de titel Nederlands Kampioen op zak, zetten zij nu alles op alles om hun huidige tijd te verbeteren van 44 naar 42 seconden. Alleen dan kunnen ze meedoen met de senioren, het enige dat telt voor deze mannen.

Jeugdsportstimuleringsprijs individueel – Hetty van de Wouw, wielrennen, TWC Pijnenburg

Zij vliegt niet snel uit de baan…
Dit jaar is het vooral goud dat voor de 18-jarige baanwielrenster Hetty van de Wouw blonk. Zowel op het NK, EK en WK behaalde Hetty keer op keer het podium. In verschillende categorieën sleepten zij medailles in de wacht, waaronder de titel Europees Kampioen bij de teamsprint. Een multi-talent op de fiets die maar één doel heeft: de Olympische Spelen van Tokyo.

Mariska Lips Award – Evi Mathijssen, turnen, Kunst en Kracht

Net als Sanne Wevers wil ook zij ooit stralen op de Olympische Spelen… Evie Mathijssen
Als iemand weet hoe je topsport naast je studie bedrijft, is het de 13-jarige Evie Mathijssen.
Momenteel zit ze in de tweede klas van het Willem II College en turnt ze minimaal 25 uur in de week bij Kunst en Kracht in de Topgroep. Ze heeft de lat hoog liggen. Zowel op school als in de turnzaal gaat Evie voor het hoogst haalbare!

Sportvrijwilligersprijs – Huub en Nel Melis, R.K.T.S.V.-W.S.J.

Nog altijd elke dag actief op de club…
Voor Huub en Nel Melis is voetbalvereniging W.S.J. al ruim 40 jaar hun lust en hun leven. Beiden zijn nog altijd dagelijks actief op de club. Zo hanteert Huub al meer dan 25 jaar de voorzittershamer en bekleedt Nel tal van andere functies zoals die van penningmeester, wasvrouw, interieurverzorgster en keukenprinses. Wat moet W.S.J. zonder ze!

Sportvrouw – Amber Kraak, roeien, T.S.R. Vidar

Alleen een speedboot gaat sneller door het water…
Nederland lijkt er met Amber Kraak een nieuw en groot lichtgewicht roeitalent bij te hebben. Deze 22-jarige studente economie weet wat ze wil. Deze wil bracht haar afgelopen jaar goud op het podium bij het WK roeien in Rotterdam. Op naar meer medailles en wereldbekers, is het antwoord als je naar haar ambities vraagt.

Sportman – Jur Spijkers, judo, Sportcentrum Jan de Rooy

Hij gooit elke keer zijn gewicht in de strijd…
Met zijn 19 lentes jong werd Jur Spijkers dit jaar Nederlands Kampioen bij de senioren. Gezien zijn leeftijd een bijzondere prestatie. Een prestatie die mee ging naar het EK onder de 23 jaar in Tel Aviv, waar Jur een bronzen medaille in ontvangst nam in de categorie boven 100 kilo. Deze zwaargewicht laat zich niet zo maar op de mat gooien!

Brabants Dagblad Sportploeg – DESTIL Trappers, ijshockey

Zij leggen hun tegenstanders de ijzers aan …
Nederland werd te klein voor de ijshockeymannen van de DESTIL Trappers. En dus gingen ze de competitie aan bij onze oosterburen. In de Duitse Oberliga spelen maakten zowel uit als thuis heel wat los. Volle stadions, veertigduizend buskilometers en de finale die in eigen huis gewonnen werd. Een gekkenhuis was er niets bij!

Meer info en terugblikken op het Tilburgs Sportgala: www.tilburgssportgala.nl.