Wethouder De Vries verricht officiële handeling

0
52

Tilburg, 21 maart 2016 – De bouw van het eerste buurtje in nieuwbouwwijk Willemsbuiten is gestart. Met het storten van de naden in de eerste begane grondvloeren door wethouder Berend de Vries werd de start officieel bekrachtigd. Met een fonkelnieuwe schep waren de kinderen die straks in de buurt komen wonen hem daarbij behulpzaam.

De werkzaamheden zijn gestart
Nadat het terrein in opdracht van de gemeente Tilburg in het najaar van 2015 bouwrijp werd gemaakt, is aannemer Van Schijndel uit Geffen in december gestart met de eerste voorbereidingen op de bouwplaats. Inmiddels is de bouw daadwerkelijk gestart en het werk loopt voorspoedig. Met dank aan het zachte winterweer zijn alle palen voor de fundering geheid. De eerste begane grondvloeren zijn gelegd, naar verwachting worden de eerste woningen in november 2016 opgeleverd.

Het tweede buurtje komt eraan
De laatste twee vrijstaande woningen in het eerste buurtje zijn onder optie. De verkoop van Willemsbuiten is dus bijzonder voorspoedig verlopen. Consortium Stappegoor, een samenwerking van BPD en Synchroon, is tevreden over het resultaat. In april start de verkoop van het tweede buurtje. De belangstelling hiervoor is onverminderd groot. In het tweede buurtje komen dezelfde woningtypes in jaren ’30 stijl als in het eerste buurtje. In Willemsbuiten komen uiteindelijk 6 buurtjes met een totaal van circa 480 woningen.