Dronken bestuurder rijdt tegen horecabedrijf en vlucht

0
54

Tilburg – Vrijdagmorgen vroeg is op het politiebureau aan de Stationsstraat een jongeman aangehouden omdat hij er vandoor was gegaan nadat hij met een auto de pui van een horecabedrijf aan de Voltstraat was ingereden.

Het incident gebeurde rond 3.00 uur. Nadat een auto tegen de gevel was gereden, reed de bestuurder met de auto weg. Agenten zagen dat een behoorlijke schade was ontstaan. Tijdens het onderzoek troffen ze een kentekenplaat van de auto aan. Er werd een aangifte opgenomen en de agenten spraken met meerdere getuigen.

Bestuurder

De politie startte een onderzoek. Rond 3.30 uur troffen andere agenten aan de Landbouwstraat een personenauto aan. De auto stond geparkeerd in twee parkeervakken. Het voertuig was aan de voorzijde flink beschadigd en er ontbrak een kentekenplaat. Terwijl de agenten bij de auto stonden, meldde zich een 19-jarige jongeman uit Kaatsheuvel, die vertelde dat hij de bestuurder van de auto was geweest en de aanrijding had veroorzaakt. Uit een ademtest bleek dat hij vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau aan de Stationsstraat.

Proces-verbaal

Op het politiebureau bleek de ernst van de aanrijding, namelijk dat grote schade aan het pand was ontstaan. Hierop werd de jongeman officieel aangehouden. Van hem werd een uitgebreide ademanalyse afgenomen, waaruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Het eindresultaat bedroeg 515 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Vrijdagmorgen is een verklaring opgenomen. Rond 9.45 uur mocht hij het politiebureau verlaten. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.