Walk to Fight Cancer ‘Special 2020 Edition’ – Nederland gaat wandelen en zet zich in voor kankeronderzoek.

0
117
Walk to fight cancer

Ook in Tilburg, de inschrijving is nu geopend!

Walk to Fight Cancer ‘Special 2020 Edition’ – Nederland gaat wandelen en zet zich in voor kankeronderzoek. Ook in Tilburg, de inschrijving is nu geopend!

We mogen weer! Op zaterdag 5 september 2020 organiseren diverse groepen betrokken en enthousiaste vrijwilligers speciale wandelingen in steden en dorpen door heel Nederland. Tilburg is een van die steden; in het groene buitengebied kan een tocht van 10 of 20 km gelopen worden. Walk to Fight Cancer is een evenement met een lach en een traan, vol passie en sportiviteit.

Door de recentelijke versoepelingen van de Coronamaatregelen, mogen wij op 5 september weer wandelen! Uiteraard doen wij dit kleinschalig en nemen wij de 1,5 meter regels in acht. Wij willen door heel Nederland weer op een actieve manier aandacht vragen voor al die mensen die in hun leven te maken hebben met kanker, en donaties ophalen voor meer onderzoek.

2020 is een bijzonder jaar, waarin het Coronavirus ons allemaal raakt. Voor Fight Cancer zijn alle geplande events geannuleerd, terwijl wij wel al een aantal baanbrekende onderzoeken hadden geselecteerd die wij mogelijk willen maken. Met Walk to Fight Cancer willen wij alsnog een bijzonder event organiseren en samen met elkaar een vuist maken voor meer onderzoek.

Daarom gaan wij op zaterdag 5 september met zoveel mogelijk teams op verschillende plaatsen door heel het land wandelen. 10 of 20 kilometer de natuur in rondom je eigen stad of dorp. Met maximaal 99 deelnemers per locatie. Heerlijk met bekenden of familie er op uit voor het goede doel.

Naar verwachting zullen er 2000 deelnemers door heel Nederland voor het goede doel wandelen. Alle donaties die voor Fight cancer worden opgehaald gaan via KWF Kankerbestrijding naar kankeronderzoek. Dit is en blijft noodzakelijk want kanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland.

Iedereen heeft in zijn of haar omgeving te maken met deze ziekte. Ons doel is om onmacht en verdriet om te zetten in kracht door samen in actie te komen voor dierbaren die zijn overleden, die momenteel de diagnose kanker hebben of hebben gehad. Door mee te wandelen met Walk to Fight Cancer kunnen de deelnemers zich laten sponsoren door vrienden en familieleden. Zo hopen wij met alle wandelaars €250.000,- aan donaties op te halen voor belangrijk onderzoek.

Doe je mee?

Wil je meelopen, doneren of zelf op 5 september een wandeling organiseren in je eigen stad of dorp? Kijk dan op www.walktofightcancer2020.nl of check https://www.facebook.com/pg/fightcancernl/events/