Johan Spijkers 5e dag van voettocht naar Santiago de Compostella

0
158

DAG 5 VAN ZUBIRI NAAR PAMPLONA

24 mei 2017 – PamplonaSpanje

Als eerste wil ik eenieder bedanken voor hun reacties. Ik ben daar erg blij mee en helpen mij met mijn missie.Op weg naar de eerste grote stad.Gisteren avond lekker gegeten, salade, soep, voorgerecht van de steek, spareribs en een Lenin toetje.

Ook leuke contacten gehad met een echtpaar. Mooi mijn Spaans weer kunnen ophalen. Om half 10 lekker naar bed. Om 6.00 uur weer op ontbijten en om 07.30 weer op pad.

Van Zubiri leidt de weg langs de rivier de Arga. De rijksweg ligt wat lager maar wij lopen halverwege de helling. Het is een nieuw pad omdat het oude pad niet meer terug te vinden is. Het pad stijgt en daalt dus het is erg vermoeiend. In Larrasoaina hadden we trek in koffie maar alles was gesloten. (Larrasoaina had in de11e eeuw al een pelgrimshospitium dat beheerd werd door Augustijner monniken!) Dus maar weer verder over de geitenpaadjes tussen de dennen en beukenbossen. Deze paadjes zijn smal en er rijden ook fietsers op voor hun Camino, deze veroorzaken veel overlast.

We bereikte het gehuchtje Zurriain en daar hebben we heerlijk koffie gedronken en onze lunch gekocht die we later in de berm hebben opgegeten. Je kunt een makkelijkere route lopen maar wij  hebben de officiële route gelopen en kwamen door het strategisch gelegen voorstadje van Pamplona, Trinidad de Arre. Dit stadje werd al bewoond door de romeinen.

Over de brug nog even een stempel halen bij een kerkje, en toen snel door de verschrikkelijk warme stadje om de laatste 4 km naar Pamplona te lopen. Toen over de la Magdalena brug lang de stads muren naar onze herberg. Het is een mooi en zuiver onderkomen.

Na ons etappebiertje hebben we een lekkere douche genomen en de was in de wasmachine gegooid. Terwijl ik dit schrijf zit de was in de droger. Daar wordt een pelgrim blij van.

We gaan vanavond vroeg eten en daarna nog even de stad in. En dan vroeg naar bed want morgen gaan we weer heel vroeg (06.00 uur) op pad want het wordt morgen 32 graden. Vandaag was het ook warm 29 graden maar het was weer een fantastische dag en weer een mooie wandeling van 22 km, nog 706,6 km te gaan!