Gemeente Tilburg verstrekt mondkapjes aan mantelzorgers en vrijwilligers

0
240
gratis mondkapje via gemeente Tilburg

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen weer versoepeld. Dit zorgt ervoor dat we steeds meer kunnen en mogen, wat fijn is, maar het kan ook angstige gevoelens oproepen. Bijvoorbeeld als je mantelzorger bent en je je naasten niet wilt besmetten of wanneer je zelf tot een kwetsbare groep behoort. Je wilt jezelf en de ander dan graag beschermen. Om mantelzorgers en vrijwilligers te beschermen en ervoor te zorgen dat zij veilig hun belangrijke werk kunnen uitvoeren, heeft de gemeente Tilburg mondkapjes beschikbaar gesteld. Deze zijn ook beschikbaar voor mensen die zelf geen mondkapjes kunnen betalen.

Mondkapje gaan de verspreiding van kleine druppels bij ademen, hoesten, fluiten, niesen en praten tegen. De mondkapjes zijn getest door TU Delft en het Catharina Ziekenhuis. Dit zijn géén I,II, IIR of FFP2 mondmaskers voor de intensieve zorg. De kapjes zijn voor openbaar gebruik en voldoen aan de Nederlandse wetten en normeringen. De mondkapjes kunnen gebruikt worden in het openbaar of bij beroepen waar verspreiding van vocht en stof uit de mond van de gebruiker ongewenst is. Ze hebben een preventieve werking op de verspreiding van het virus.

Aanvragen mondkapjes

De distributie van mondkapjes verloopt via de verschillende wijkcentra van ContourdeTwern. Deze worden verstrekt door de sociaal werkers en jongerenwerkers in de wijk. De mondkapjes zijn volgens de hygiënerichtlijnen ingepakt. Dit is gebeurd in samenwerking met de Diamant Groep. De mondkapjes zijn alleen geschikt voor volwassenen, dus niet voor kinderen. Per persoon is eenmalig een pakket van 10 mondkapjes beschikbaar.

Inwoners met een smalle beurs die gebruik willen maken van een pakketje mondkapjes, kunnen deze gratis aanvragen via het wijkcentrum in hun buurt.

Meer informatie?

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met het wijkcentrum in uw buurt. Kijk hier voor een overzicht en de contactgegevens www.contourdetwern.nl.