Vanaf 11 juli wordt de Reeshof een culturele hotspot

0
327
Sluis Wilhelminakanaal Tilburg Reeshof

Kunstkanaal: cultuur voor iedereen

De tijd dat je als Reeshofbewoner voor cultuur naar de binnenstad moest, zijn voorbij. Cabaret, Jeugdtheater, circus, klassieke muziek en een literair café, de agenda van het stadsdeel ontploft! Op 11 juli opent het culturele seizoen met een theatrale wandeling: de tweede editie van Kunstkanaal. In groepen van maximaal 30 personen loop je, langs zeven poëtische, swingende en humoristische acts in de buitenlucht. Het decor: de parkachtige zuidelijke kanaalzone in de Reeshof. Kunstkanaal wordt georganiseerd door EELT Theatercollectief in opdracht van Reeshof Cultuurt.

Landelijk kampioen Breakdance

De programmering van Kunstkanaal bestaat uit een rijk buffet van Tilburgse en nationaal bekende acts. Zo is er een optreden van het Tilburgse Corpo Maquina, met landelijk breakdance kampioen Shane Boers. Rauw en explosief met een voorliefde voor het acrobatische. Het duo Lieve Louise is bekend van ‘Dierenpret met Nicolette’ van Videoland, maar toont hier hun volwassen repertoire van Nederlandstalige theaterliedjes. Hun instrumentale uitrusting bestaat onder andere uit een fietspomp en een kinderpiano.

Reeshof Theater

Komend seizoen worden wijkcentrum de Heyhoef en basisschool de Boemerang meerdere malen omgetoverd tot pop-up theater. Daar zullen onder meer De Andersons te zien zijn, met hun nieuwe liedjesshow ‘Een mooiere wereld’ en Quintus, de Paarse Goochelaar met de familievoorstelling ‘Silent Magic’. Quintus is een aanstormend Tilburgs goocheltalent dat al internationale prijzen in de wacht sleepte. Tijdens Kunstkanaal tonen deze artiesten een preview.

 Crossovers van eigen bodem

EELT theatercollectief veegt de vloer aan met het traditionele onderscheid tussen amateurs en professionals. Ze komen met een interactieve theatersport-act. Onder begeleiding van theatersportcoaches Roel Kox en Cefas Hoofs neemt een team van professionele- en amateurspelers het publiek mee in de wereld van de verbeelding. Jongeren musicalvereniging Musicio laat talent uit de Reeshof shinen met repertoire uit bekende en minder bekende musicals en een Ierse alumnus van de Tilburgse circusacademie, Cal Courtney, brengt zelfs een heel nieuw genre op de planken: circusmusical!

Kunstkanaal en Kanaalkunst

De zuidelijke kanaaloever bij de Reeshof mag dan parkachtig heten, de noordzijde is dat zeker niet. Voor de liefhebbers van plaatstaal en grijstinten is er van alles te beleven, maar de meeste mensen zijn er niet zo’n fan van. Tijdens de workshop ‘dozendromers’ waaraan het publiek bij een eerdere editie van Kunstkanaal deelnam, mochten mensen hun fantasie loslaten op de eenvormige logistieke centra. Het resultaat van deze fantasieën wordt door kunstenaar Erik Veldmeyer bijeengebracht in drie mobiele kunstwerken die te zien zijn tijdens deze route.

 Ticketlink

De Groepen starten om de 20 minuten, de eerste groep vertrekt om 13:00, de laatste om 14:40. Het vertrekpunt is het veldje naast Maasbommelstraat 1 in de Reeshof (niet aanbellen aub!) Wil je erbij zijn? Bestel dan je kaarten in de ticketlink en geef aan hoe laat je wil komen. https://www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails/990B0D2E3555D46B75425E654B5FAFE3

Wil je meer weten over de culturele agenda van Reeshof Cultuurt? Surf dan snel naar https://www.reeshofcultuurt.nl/programma

 

LINKS artiesten:

Lieve Louise en de Fanfare:  http://www.lievelouise.nl/Video/ik-hou-je-niet-bij-2/

Corpo Maquina – Shane Boers https://www.facebook.com/watch/?v=2539799079633816

De Andersons – Preview https://deandersons.nl/een-mooiere-wereld/

 

Quintus De Paarse Goochelaar – Preview https://www.depaarsegoochelaar.nl/media/videos/silentmagic

 

EELT Theatercollectief: https://www.eeltweb.nl/

 

Musicio: https://www.musicio.nl/

 

Cal Courtney: https://www.youtube.com/watch?v=OsnU9C3H8-8

 

Meer info: boyjonkergouw2503@gmail.com / 06 52658881