Tilburg herdenkt op 4 mei

0
33
Nieuw raadszaal gemeente Tilburg

Op donderdag 4 mei herdenken we in Tilburg op diverse manieren alle burgers en militairen die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen.

Herdenking Ereveld begraafplaats Gilzerbaan
Tijdens de herdenking op het Ereveld worden 76 omgekomen militairen herdacht, die zijn overleden tijdens de bevrijding van Tilburg. Burgemeester Theo Weterings zal tijdens de herdenking spreken. De plechtigheid, georganiseerd door de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant start om 14.00 uur.

Dodenherdenking Tilburg
In de St. Dionysiuskerk (’t Heike) aan de Stadhuisstraat begint om 19.00 uur de herdenkingsdienst. Astrid de Beer, projectleider Regionaal Archief Tilburg vertelt er over het onderzoek naar Tilburgse oorlogsslachtoffers. Ook burgemeester Theo Weterings zal spreken. Verder is er ruimte voor een gedicht van Junior Stadsdichter Gina Goossens. De muziek wordt verzorgd door een Oekraïense zangeres, begeleid door een Russische pianiste en Thijs Vernal, leerling van het Koning Willem II College.

Vrijheidspark
Aansluitend aan de dienst in de kerk wandelen de bezoekers onder begeleiding van Dutch Pipes and Drums naar het Vrijheidspark achter het Factorium. Daar voegen ze zich bij de bezoekers die zich al verzameld hebben voor de twee minuten stilte om 20.00 uur. Vervolgens worden kransen en bloemen gelegd.