PECHA KUCHA in de Nieuwe Vorst is een eye-opener

0
178
Pecha Kucha in de NWE Vorst in Tilburg

Voor de 17e keer vond Pecha Kucha plaats in Tilburg deze keer in de Nieuwe Vorst, 20 plaatjes met 20 seconden toelichting vertellen het hele verhaal.

Door Hans Sweep
Pecha Kucha is overgewaaid uit Japan en staat eigenlijk voor prietpraat.
Je weet van tevoren in ieder geval dat het geen ellelange betogen worden, want 20 x 20 seconden is ruim zes en halve minuut. Op deze avond zijn er 11 sprekers met ieder hun eigen verhaal.

De aftrap is voor Saskia Bodelier met ‘verrassende plekken in Tilburg’.
Ze komt met een select gezelschap al 12 jaar achter de gordijnen van bijzondere Tilburgers. Haar meest bijzondere ervaring is dat iemand uit het gezelschap zei: “Ik ben voor het eerst bij mijn buurman binnen geweest, ik wist niet dat hij zo aardig was”.
Sinds een jaar organiseert ze ook ‘Eat & Meet” met meer dan 100 nationaliteiten heb je bij drie verschillende culturen respectievelijk je voor, hoofd en nagerecht.

Jordy Sweep richt zijn pijlers op ‘Çity of Learning en Open Badges’
Een quote hierbij is: ‘Piraten gaan niet naar school’ maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze geen talenten hebben. Op een van de plaatjes is onze nieuwste wethouder Rolph Dols te zien, die door barbieren onderhanden wordt genomen en nadien met een getrimde baard weer netjes de straat op kan. Hierbij gaat het er om er voor te zorgen dat jeugdigen, waarvoor het reguliere schoolonderwijs geen soelaas biedt, aan competenties te helpen voor hun CV (badges). Zo dat zij met zaken waar ze goed in zijn verder de maatschappij in kunnen.

Klik hier voor de video van zijn presentatie: https://www.facebook.com/jordy.sweep/videos/10157661533894712/?q=jordy%20sweep&epa=SEARCH_BOX

Andere deelnemers waren, Jelle Moerman (verwarde mensen), Ludo Hermans (stadsarchitect), Luuk van de Ven (draq queen), Anne Wolf (20 onbekende plaatjes becommentariëren), Maarten Krijbolder (ziekten en resistentie), Rosemarie vd Wiel ( vergeten fruit), Bart Smout (schrijver van Noodlot)
Boy Jonkergouw (theaterprogramma) en acteur Aziz (vluchteling met levensverhaal).

De volgende Pecha Kucha vindt plaats op 26 november, de entree is gratis.