Extreme warmte verwacht: programma Marathon Tilburg vervroegd

0
327
Zon, reeshof, eerste marathon van Tilburg, Focus op Reeshof

Met de huidige tropische weersverwachtingen in beeld heeft de organisatie op maandagavond 22 mei een spoedoverleg ingelast. In samenspraak met haar medische partners heeft de organisatie besloten om het programma op zondag 28 mei te vervroegen.

De Hele Marathon start om 08.30 uur.

De Halve Marathon start om 09.00 uur.

De Kwart Marathon start om 10.00 uur.

‘’Hiermee volgen we de richtlijnen van de Atletiekunie & IAAF. De veiligheid van de lopers staat voorop’’, aldus voorzitter Jacques Kusters. Bij een temperatuur tot 27 graden wordt door de Atletiekunie geadviseerd om wegwedstrijden langer dan 16 kilometer voor 9 uur te laten starten.

Volgens voorzitter Kusters gaat de organisatie de komende dagen benutten om het geheel organisatorisch rond te krijgen. ‘’Uiteraard doen we er alles aan om de eerste Marathon Tilburg door te laten gaan. Het moet nog steeds het feestje voor loper en publiek worden. Echter heeft veiligheid de hoogste prioriteit.’’. Vrijdag 18.00 uur neemt de organisatie in samenspraak met diverse (medische) instanties de definitieve beslissing om het evenement wel of niet door te laten gaan. Communicatie zal plaatsvinden via email, website, social media en de Marathon Tilburg app.

Lopers die zondag aan de start staan, wordt geadviseerd om de website www.marathon-tilburg.nl in de gaten te houden voor tips en adviezen over lopen bij warm weer.