“TEFRENT” EXPOSEERT IN HET OUDE KERKJE

0
172
“TEFRENT” EXPOSEERT IN HET OUDE KERKJE

In het weekend van 25 en 26  maart 2017  exposeert  “Tefrent” uit Antwerpen, Hilvarenbeek, Veldhoven en Reusel  in het Oude Kerkje in Middelbeers.

De groepsnaam “Tefrent”  komt van het Franse” différent” en kent Marleen  vanuit haar Vlaamse achtergrond. Haar oma afkomstig uit Arendonk gebruikte dat woord.

Leuk detail;  alle exposanten hebben ooit op de Arendonkse Academie gezeten.;

Veerle Wils , Angela Klein,  Gerda van de Velde,  Grazyna Lemmens en Marleen Sanders.

Veerle Wils volgde de opleiding modeontwerp in België en studeerde in 2016 af met haar collectie One Way Avenue, geïnspireerd op New York.  Het algemene beeld van de collectie is modern en draagbaar met een twist.

Angela Klein schildert  zowel portretten (van bekende Nederlanders en “gewone” mensen) als zeegezichten. Angela probeert een al te realistisch, fotografisch beeld te vermijden. Het moet wel schilderachtig blijven en niet alleen een mooi plaatje van iemand zijn. Je moet bij wijze van spreken die persoon kunnen “voelen”.
Gerda van de Velde heeft zich laten inspireren door natuur, architectuur en haar fotografie. Zij maakt steeds eerst een collage en schildert deze vervolgens in olieverf op paneel of doek. Ze  maakt gebruik van allerlei materialen waardoor het werk extra dimensie krijgt.

Grazyna Lemmens  werkt  met  vloeibare acrylverf, hierbij zoekt zij de grens op hoe vloeibaar nog te verwerken is en hoe dit te vermengen

Marleen Sanders zoekt altijd naar verbinding tussen mensen onderling en de mens en de natuur. Zij steekt beelden van vroeger in een eigentijds en uniek jasje.  Haar werk bestaat uit acryl- en olieverfschilderijen, collages en  3D-collages.

Op zondag 26 maart is er vanaf  14.00 uur akoestische muziek van Art Felixx.

Het Oude Kerkje is op zaterdag open van 13 tot 17 uur, op zondag van 11 tot 17 uur.

De entree is 2,00 euro (t.b.v. instandhouding van het monument), kinderen gratis. Het adres is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers.

Meer info is te vinden op www.oudekerkje.nl. Ook vindt u ons op Facebook www.facebook.com/oudekerkje