Rode Kruis grote hulp bij Truck Tour Tilburg

0
85

Truck Tour Tilburg wederom een succes

Voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijke handicap werd eind  april 2015 de 28ste Truck Tour Tilburg georganiseerd. In totaal waren er dit jaar 1250 personen aanwezig, waarvan maarliefst 300  deelnemers. Zij kregen de dag van hun leven en konden meerijden in een truck. Ook dit jaar was het Rode Kruis Tilburg aanwezig om deze dag vlot en veilig te laten verlopen.

Truck Tour Tilburg is al vanaf 1988 een jaarlijks terugkerend evenement in Tilburg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking. Op deze dag maakt een team van vrijwilligers en sponsors het voor deelnemers mogelijk om mee te rijden in een truck.

Taken Rode Kruis

Het Rode Kruis Tilburg is al vanaf de 1e Truck Tour Tilburg betrokken bij de organisatie van dit evenement.  Zo biedt het Rode Kruis praktische hulp: deelnemers helpen bij het in- en uitstappen, verzorging tijdens de pauzesen,indien noodzakelijk, het toepassen van EHBO.

Waarom belangrijk?

De inzet van het Rode Kruis is van essentieel belang voor de deelnemers  en voor het succes van de Truck Tour. De voorzitter van Truck Tour Tilburg vertelt: “Dankzij de inzet en creativiteit van het Rode Kruis kunnen mensen met een zwaardere beperking, die in de maatschappij al veel te vaak aan de zijlijn staan, mee met Truck Tour voor een onvergetelijke dag”.

Ben jij er volgend jaar bij?

Wil jij ook hulp bieden en ervoor zorgen dat mensen met een beperking dé dag van hun leven hebben? Kijk dan op www.rodekruis.nl/trucktour[T1]