eerste tilburgse kliekjesdag op zaterdag 6 juni

0
117

Weggooien is sunt!

Wat begon als berichtje op Facebook is uitgegroeid tot een serieus project om voedselverspilling tegen te gaan: op zaterdag 6 juni is in MFA Het Kruispunt in Tilburg West de eerste Tilburgse Kliekjesdag. Tijdens deze dag is er van alles te doen rondom eten en voedselverspilling, zoals koken met kliekjes, informatie over de houdbaarheid van eten en een hoek waar kinderen gezonde traktaties kunnen maken. 

Nederlandse consumenten gooien jaarlijks gemiddeld 50 kilo aan voedsel weg. Dat moet anders, dacht initiatiefneemster Sigrid Horverstoen ze voor de zoveelste keer een portie pasta overhield. Ze plaatste een bericht op Facebook en merkte dat de animo erg groot was. Ze besloot samen met vriendin Joy’s van Lieshout, tevens sociaal werker bij ContourdeTwern, een eigen groep te starten. Met ruim 1.500 leden en gemiddeld vijftien aangeboden maaltijden per dag is het ‘Tilburgs doorgeef kliekjes luik’ nu een groot succes. Tijd voor een heuse kliekjesdag.

Horvers: “Tijdens deze dag doenwe leuke dingen met alles wat hot is in de Facebookgroep en waar we veel vragen over krijgen. Denk aan het koken met kliekjes en informatie over de tenminste houdbaar tot-datum. Maar er is ook een voedseltombola, een prikbord waar je je lekkerste recept op kunt hangen en een eet-date-prikbord waar bezoekers kunnen afspreken om samen te koken en te eten.” Van Lieshout: “We hopen dat alle bezoekers hun kliekjes of heerlijke thuisrecepten, al dan niet klaargemaakt, meenemen zodat iedereen ervan kan smullen. Het wordt een gezellige middag waar iedereen van het doorgeefluik maar ook mensen die nog geen lid zijn samen een hapje kunnen eten en genieten van alle activiteiten.”

Praktische informatie

De Tilburgse Kliekjesdag is op zaterdag 6 juni van 13.00 – 19.00 uur in MFA Het Kruispunt aan de Sinopelstraat 1 in Tilburg West. Deelname is gratis en jong en oud is van harte welkom. ContourdeTwern ondersteunt de Tilburgse Kliekjesdag.