Aftrap voor grootste Lidl in Tilburg op wijkcentrum Heyhoef in Reeshof

0
270

Lidl Nederland realiseert samen met Rialto Vastgoedontwikkeling en Willems Bouwbedrijf de uitbreiding van winkelcentrum Heyhoef. In totaal bevat het geheel 5000 vierkante meter waarvan 2500 vierkante meter voor Lidl gereserveerd is, ondergronds worden er 165 gratis parkeerplaatsen gebouwd.  

Door Hans Sweep / Foto Yne Sweep /

Bijschrift: Harm van Oorschot van Lidl Nederland en wethouder Mario Jacobs hebben zojuist het projectbord onthuld.
De bouwactiviteiten zullen binnenkort aanvangen.

TILBURG – De nieuwe Lidl wordt duurzaam gebouwd en dat is zeker niet alleen drievoudige beglazing maar ook zonnepanelen, LED-verlichting en zelfs regenwaterinfiltratie maken onderdeel van het geheel uit. Vanzelfsprekend worden er alleen duurzame bouwproducten gebruikt. Hierdoor verwerft de nieuwe uitbreiding een A++++ kenmerk dat het hoogst haalbare energielabel weergeeft.

Een mooi project om te doen?   “Het is een hele uitdaging, maar als de bouw net zo voorspoedig verloopt als de gemeentelijke procedures dan ben ik dik tevreden. In oktober was er een akkoord met de gemeente, de vergunningen kwamen in november rond, terwijl nu in mei met de bouw gestart gaat worden,” zegt Rene Hoeben Hoofd Expansie van Lidl Nederland. Lidl sprong in het gat dat ontwikkelaar MAB achterliet toen het zich terugtrok. Een van de grootste wijzigingen in de opzet was dat het bovendeks parkeren wijzigde in het parkeren in de kelder.

Wethouder Mario Jacobs, ruimtelijke ordening, GL, is ook content over de goede samenwerking: “Als het snel kan dan moet je kort de bocht om kunnen, ik ben blij dat we dat met Lidl, onze ambtenaren, wijkraad en ondernemers van Heyhoef hebben weten te realiseren.”

Tijdens de openingshandelingen woensdagmiddag op het bouwterrein aan de Kalenbergplaats doen Harm van Oorschot, Directeur Lidl Vastgoed & Bouw en wethouder Jacobs het woord. Nadien is er een 3D animatie te zien van de nieuwe Lidl, inclusief de parkeerkelder waarvan de parkeervakken 20 cm groter en breder zijn dan de standaardmaten. Via een grote lift of met de andere vervoerssystemen ben je binnen luttele seconden in de winkel. Uiteindelijk wordt er een bord onthult met daarop alle projectgegevens. Buiten de discountsupermarkt is er nog 2500 vierkante meter ruimte voor andere ondernemers. Naar verwachting vindt de oplevering voor de zomervakantie in 2016 plaats.