Rijbewijs ingevorderd na enorme snelheidsovertreding

0
334

Tilburg – Een 55-jarige Tilburger raakte woensdagavond 9 augustus zijn rijbewijs kwijt. Hij reed maar liefst 96 km p/u te hard over de Burgemeester Letschertweg.

De bestuurder reed rond 19.55 uur over de Burgemeester Letschertweg. De toegestane snelheid betreft op deze weg 80 km p/u. Agenten hielden op dat moment een snelheidscontrole en controleerden het voertuig. Hieruit bleek dat de bestuurder, na correctie, 176 km p/u reed. Gezien de enorme overschrijding is zijn rijbewijs direct ingevorderd. Het rijbewijs is ingezonden naar het Parket Centrale Verwerking OM (CVOM) in Utrecht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal te zijner tijd een besluit nemen over de afhandeling.

Waarom controleert de politie op snelheid?
Controleren op snelheid redt levens. Daarom zijn snelheidscontroles een vast onderdeel van de verkeershandhaving door de politie. Naast controle op het dragen van helm en gordel, rijden door rood licht en rijden onder invloed van alcohol. Allemaal zaken waarmee u uzelf en anderen in levensgevaar kunt brengen.