Verkeershufter opgepakt in Tilburg

0
348

Tilburg – Onopvallende politieagenten hebben woensdag een verkeershufter opgepakt. Agressief rijgedrag, middelvinger, niet stoppen bij ‘stop politie’ en nog meer kwam er voorbij voordat de man werd aangehouden.

Op woensdag 19 april 2017 om 18.50 uur surveilleerden twee agenten in een onopvallende politievoertuig. Ze reden op de Berglandweg toen ze achterop gereden werden door een andere auto. Deze auto vond vermoedelijk dat ze niet snel genoeg reden want hij kleefde direct aan hun bumper en maakte met handgebaren duidelijk dat ze door moesten rijden. Hij probeerde in te halen maar dat mislukte. Op de kruising met het Visserijplein, ging de man links rijden, reed links langs de midden geleiding en ging linksaf. Een onnodige maar vooral levensgevaarlijke manoeuvre.
Achtervolging

De agenten besloten de bestuurder aan te spreken en achtervolgden hem. Aan de voorzijde van het politievoertuig werd ‘Stop Politie’ aangezet. Maar in plaats van de stoppen stak de verdachte zijn middelvinger op en reed door. De achtervolging werd voortgezet en op het Pater van der Elzenplein werd geprobeerd de auto klem te zetten. Hij wist door achteruit rijden te ontkomen. Onderwijl waren al verschillende politie-eenheden de wijk ingereden en op de Bloemisterijstraat stonden twee agenten op de weg en gaven de man een stopteken.
Bedreigingen en beledigingen

De 51-jarige Tilburger koos eieren voor zijn geld en stopte. Hij stapte nuit en zocht direct de confrontatie met de twee agenten die hem achtervolgd hadden. “Kankerwouten” en “flikker op, ik maak jullie kapot, ik snij jullie keel door” was voldoende om hem meteen aan te houden. De verdachte bleek gedronken te hebben en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tijdens de achtervolging was hij met forse snelheid door een drukke woonwijk gereden. In de wijk was het druk met spelende kinderen en fietsers. Aan het bureau werd de man weer rustig en kon hij verhoord worden. Er zal een proces-verbaal tegen hem opgemaakt worden.
Wegpiraat

Je kent ze wel, wegpiraten die alle verkeersregels aan hun laars lappen. Door hun roekeloze rijgedrag vormen zij een gevaar op de weg. ‘Zo iemand verdient een prent’ denk je vaak, maar daar blijft het dan vaak bij. Maar dat is niet zo. De politie pakt bumperkleven, grove snelheidsovertredingen, snijden, rechts inhalen en andere vormen van roekeloos rijgedrag aan. Het hoor bij een van de vele taken van de politie. Zie https://www.politie.nl/themas/verkeershandhaving.html