Piushaven Drakenboot Festival 2015

0
105

Georganiseerd door horeca Piushaven

Piushaven Drakenboot Festival 2015

Op zondag 30 augustus  vindt voor de vierde keer het grootste waterspektakel van Tilburg en omstreken plaats: het Piushaven Drakenboot Festival. De organisatie is nu in handen van de verenigde horeca in de Piushaven, “VOF Aan de Kade”. Zij nemen de organisatie over van de Junior Kamer Hart van Brabant.

Van Junior Kamer Hart van Brabant naar VOF Aan de Kade

Junior Kamer Hart van Brabant heeft het evenement in de Piushaven opgezet en drie jaar georganiseerd. Onder het motto ‘learning by doing’ hebben de leden van de Junior Kamer zich op vrijwillige basis ingezet om met het evenement een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en het ondernemerschap in een gebied dat volop in ontwikkeling is.

 

De overdracht van de organisatie van het festival komt op een natuurlijk moment: de horeca rond de haven heeft zich goed georganiseerd, het draaiboek voor het festival is ontwikkeld en het netwerk van leveranciers en sponsoren dat betrokken is bij de organisatie is opgezet. Belangrijke partners van het festival, Piushaven Levend Podium en de gemeente Tilburg, hebben eveneens hun betrokkenheid voor dit jaar toegezegd.

Deelname mogelijk voor verenigingen en wijken met kleine boten

VOF aan de Kade ziet in de overname van de organisatie van het evenement een kans om dit festival toegankelijker te maken voor kleinere teams. Afgezien van de gebruikelijke 17-persoons boten voor bedrijven teams, zijn er dit jaar dan ook kleinere boten voor 9 personen beschikbaar tegen een aantrekkelijke prijs. Daardoor zal het niet enkel een strijd worden tussen bedrijven, maar kunnen ook vrienden-, sport-, verenigings- en familiegroepen meedoen met een kleinere competitie.

Stel zelf een bedrijfs-, familie-, verenigings- of wijkteam samen

Verschillende teams van 9 of 17 personen roeien in Chinese drakenboten en maken over 200 meter uit wie er met de prijs vandoor gaat. Kleine boten voor 9 personen zijn tegen een laag bedrag te huur voor vriendengroepen, wijken, families en verenigingen. De grotere boten voor 17 personen worden ingezet met verschillende deelname pakketten voor bedrijven. Dus iedereen kan een team samenstellen! Vanaf heden aanmelden via www.piushavendrakenbootfestival.nl.

Naast de spectaculaire roeiwedstrijden zijn er diverse leuke activiteiten zoals een Drakendorp voor kinderen waar ze lekker kunnen ravotten, drakenmaskers maken en een drakentattoo zetten.  Alles uiteraard met een Aziatisch tintje. Spanning en plezier voor jong en oud dus!