Muziekvereniging Andara op verenigingenmarkt Heijhoef

0
276

Zondagmiddag 1 oktober tussen 12:00 en 17:00 uur zullen er diverse leden van Muziekvereniging Andara aanwezig zijn bij hun stand voor de PLUS LUTZ in Winkelcentrum de Heijhoef.

Er zullen diverse instrumenten worden getoond en gedemonstreerd en misschien mogen geïnteresseerden ook zelf een blaas-of slaginstrument uitproberen.
De jongste leden van de vereniging: Daan, Julian, Lucas en Xu , zullen laten zien en horen dat “Muziek maken leuk is maar samen muziek maken nog leuker is”!
Muziekvereniging Andara is opgericht in 1923 als bedrijfsharmonie van destijds de PTT. Na vele naamswijzigingen i.v.m. overnames binnen het postbedrijf zijn we sinds 1 januari 2010 een zelfstandige vereniging geworden en is onze naam veranderd van TNT Harmonie Tilburg in Muziekvereniging Andara.
Voorop staat dat alle muzikanten binnen hun eigen kunnen optimaal gaan presteren, waarin beleving in het maken van muziek centraal staat.
De leden bewust maken van hun verantwoordelijkheden binnen de vereniging.
Zorgen voor een voldoende opleiding zodat er voldoende instroming blijft van muzikanten bij de harmonie waardoor de continuïteit van de vereniging blijft gewaarborgd.

Alle andere activiteiten die voor het doel van de vereniging of samenleving bevorderlijk kunnen zijn.
Er bestaat een groot gat tussen het individueel les krijgen van een docent en het musiceren in een groot orkest met een dirigent. Om te leren samenspelen en luisteren naar elkaar is er gekozen voor een samenspeelgroepje om zo de leerlingen voor te bereiden op het spelen in de harmonie. Het samenspeelgroepje bestaat uit leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus en krijgt les van dirigent Bjorn van Pruijssen. De repetitie van de groep is op vrijdagavond van 19.15 tot 20.00 uur daarna schuiven zij een half uurtje aan bij het grote orkest om ervaring op te doen.

Het harmonieorkest staat sinds augustus 2011 onder leiding van Bjorn van Pruijssen. De harmonie speelt in de derde divisie (voorheen de afdeling Uitmuntend) en telt momenteel ongeveer 60 musicerende leden. De harmonie geeft een aantal concerten per jaar. Dit kan zijn een uitwisselingsconcert met een ander orkest en/of koor, of een optreden in een verzorgingstehuis e.d. Naast deze optredens proberen we om een keer in de 2 jaar een promsconcert te verzorgen onder de naam PleinProms. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze muzikale klanken, en vooral naar onze vereniging? Onze repetitie is op vrijdagavond van 20.15 tot 22.15 uur in MFA Het Kruispunt Sinopelstraat 1.