Bijzondere verhalen van Dierbaar Gezelschap

0
342

In ontmoetingsruimte De Driehoek in Tilburg Reeshof werd op dinsdag 19 september het boekje ‘Bijzondere verhalen van Dierbaar Gezelschap’ gepresenteerd. ContourdeTwern en Stichting ZorgDier Nederland startten begin 2016 met dit unieke project, waarbij getrainde vrijwilligers met hun honden op bezoek gaan bij kwetsbare wijkgenoten in de Reeshof. Mensen die om uiteenlopende redenen zelf niet (meer) voor een huisdier kunnen zorgen maar wel enorm genieten van het contact met een hond.

De inzet van de elf vrijwilligers en hun honden levert tal van verrassende en hartverwarmende verhalen op.
Deze verhalen zijn gebundeld in het boekje ‘Bijzondere verhalen van Dierbaar Gezelschap’, waarin alle vrijwilligers enthousiast vertellen over hun drijfveren en ervaringen.

Gon Mevis, directeur|bestuurder van ContourdeTwern, reikte de eerste exemplaren uit aan de geportretteerde vrijwilligers. Hij roemde het project: “Het brengt enorm veel verbindingen tot stand. Natuurlijk tussen mens en dier maar zeker ook tussen mensen onderling. Wijkgenoten leren elkaar namelijk via een hond kennen. Een zeer waardevol project.” Jan van Summeren van ZorgDier Nederland sloot zich daarbij aan en benadrukte het unieke karakter van Dierbaar Gezelschap. “Tot voor kort vonden dit soort huisdier ondersteunde activiteiten meestal plaats binnen de muren van zorginstellingen. Dit is het eerste project bij mensen thuis, echt in de wijk. De elf enthousiaste en ontroerende verhalen geven de meerwaarde van de bezoeken met een huisdier weer.”

Klik hier voor de digitale versie van het boekje. De boekjes zijn ook te verkrijgen bij de recepties van wijkcentra Heyhoef, ‘t Sant en Het Kruispunt.

Tweede seizoen

Dit najaar start het tweede seizoen van Dierbaar Gezelschap. Woon jij in de Reeshof of omgeving, geniet je ook altijd zo van het contact met een hond maar kun je zelf niet (meer) voor een huisdier zorgen?
Dan is Dierbaar Gezelschap misschien ook wel iets voor jou. Neem voor meer informatie contact op met sociaal werker Linda Drabbe via onderstaande contactgegevens.

 

Linda Drabbe
Sociaal Werker
Contourdetwern, team West/Reeshof
Wijkcentrum Heyhoef • Kerkenbosplaats 1
5043 RX • Tilburg
Tel. • 013-572 83 83
Mobiel • 06-23 23 69 17
E-mail • lindadrabbe@contourdetwern.nl
Internet • www.contourdetwern.nl
Bereikbaar van maandag t/m woensdag
In de oneven weken ook op donderdag