Met KraftBier komt oude Tilburgse ambacht weer tot leven

0
45

Met een krachtige uitstraling en veel enthousiasme vertelt Rob van den Meijdenberg over zijn passie: zelf bier brouwen in een eigen bierbrouwerij in Tilburg. Zoals het Jopenbier van Haarlem mag zijn KraftBier het Tilburgse pareltje worden. Rob is met KraftBier op 17 maart verkozen tot  Rabo Starter van het Kwartaal. Hij nam de prijs in ontvangst in het vernieuwde Ontmoetingscentrum van de Rabobank in Tilburg. 

043 Starter van het Kwartaal KLEIN preview 1426665068 - Met KraftBier komt oude Tilburgse ambacht weer tot leven

De wens om zelfstandig ondernemer te worden, zat altijd al diepgeworteld bij Rob. Een jaar geleden ontstond het idee om thuis bier te gaan brouwen. Om voor de gezelligheid met vrienden van te genieten. Het brouwen werd een succes. Het bier smaakte goed. En hiermee is het idee van KraftBier ontstaan. Kraft betekent ambachtelijk en met KraftBier komt de oude ambacht weer tot leven. Tilburg heeft een bloeiende brouwerij geschiedenis en in 1935 sloot de laatste brouwerij zijn deuren. ‘Deze rijke geschiedenis is mijn inspiratiebron om opnieuw een Tilburgse brouwerij te openen’, vertelt Rob. Een goede doordrinkbaarheid is typerend voor de verschillende biersoorten van KraftBier.


KraftBier is nu nog een bescheiden brouwerij, maar wil dit zeker niet blijven. Daarom zoekt Rob naar een mooie centrale locatie in Tilburg om een grotere brouwketel neer te kunnen zetten. Ondertussen krijgt Rob steeds meer voet aan de grond om KraftBier af te kunnen zetten bij de Tilburgse horeca. Het is nog een kwestie van tijd dat de Tilburger op het terras kan genieten van een KraftBiertje! Volg KraftBier via www.kraftbier.nl of www.facebook.com/KraftBierNL