Hét gezicht van Theresialyceum neemt na 41 jaar afscheid

0
57

Ruim 41 jaar lang was hoofd facilitaire zaken, Jacques Segers voor medewerkers en vooral voor leerlingen hét gezicht van het Theresialyceum. Op 27 maart neemt hij – na dit in deze tijden toch ook al bijzondere lange dienstverband – feestelijk afscheid van de school.

2011 Jacques Segers preview 1426692054 - Hét gezicht van Theresialyceum neemt na 41 jaar afscheid

Sinds zijn aantreden in 1974 als conciërge is Jacques voor heel veel leerlingen en collega’s de eerste geweest die ze ’s ochtends bij binnenkomst zagen. Betrokken, sociaal, oren en ogen van de school, rots in de branding en geknipt voor zijn werk; zomaar een greep uit de woorden waarmee collega’s hem typeren. Voor leerlingen was hij niet alleen degene bij wie een

‘telaatbriefje’ moest worden gehaald, maar vooral ook degene die een luisterend oor bood als het even heel erg mee of tegen zat. De eerste vraag die oud-leerlingen stellen als ze een Theresia-collega treffen is dan ook vaak: “Werkt Jacques er nog?”, meestal gevolgd door een positieve herinnering of anekdote.

Vrijdag 27 maart wordt hij daarom door collega’s, oud-collega’s en genodigden terecht in het zonnetje gezet. Op de Facebook pagina van het Theresialyceum (www.facebook.com/Theresialyceum) is er ook voor (oud)leerlingen en anderen gelegenheid om een woordje tot Jacques te richten.