Kies voor Kinderopvang

0
52

Servicebureau start campagne voor werken in kinderopvang

De kinderopvangsector is hard op zoek naar mensen met een passie voor de ontwikkeling van kinderen. Servicebureau Kinderopvang start een campagne om geïnteresseerden in contact te brengen met meer dan 50 Tilburgse kinderopvanglocaties. In de campagne Kies voor Kinderopvang laten ze zien waarom pedagogisch professionals van verschillende Tilburgse kinderopvangorganisaties kiezen voor dit vak. Mensen die hierdoor enthousiast raken kunnen op een van de Keuzemarkten hun wensen en ideeën voorleggen aan directeuren en medewerkers uit de kinderopvang.  

Bij Servicebureau Kinderopvang hebben ze het liever over pedagogisch professionals dan over pedagogisch medewerkers. Marieke van der Meulen, directeur Bedrijfsvoering: “Werken in de kinderopvang is een professioneel beroep. Je geeft kinderen een basis mee waar ze de rest van hun leven op kunnen bouwen. Hoe mooi is dat? Het lijkt misschien ‘leuk spelen’; dat is het ook, maar achter dat spel gaat meer schuil dan je denkt. Je kiest activiteiten bewust om bepaalde ontwikkelingsgebieden te stimuleren. En je leert het eigene, unieke van elk kind te zien door bewust naar ze te kijken en elk kind datgene aan te reiken wat het op dat moment nodig heeft. Dat kan niet iedereen. Dat moet je van nature al een beetje in je hebben.”

Ook 50plussers zijn welkom

Dus ervaring is een vereiste? Marieke: “Nee. Iedereen is welkom. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent. En dan maakt het voor ons niet uit of je nou net komt kijken op de arbeidsmarkt of dat je tegen je pensioengerechtigde leeftijd loopt maar nog een paar jaar betekenisvol werk wilt doen.

Mensen die nog niet de juiste diploma’s hebben kunnen via ons een speciale opleiding; een zogenaamde Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen. We gaan dan eerst kijken welke organisatie en locatie het beste bij jou zouden kunnen passen. Is er een match dan bespreken we de opleidingsmogelijkheden.” 

Aanmelden

Op www.kiesvoorkinderopvang.nl kun je de film bekijken waarin verschillende Tilburgse pedagogisch professionals de passie voor hun vak laten zien. Ben je daarna benieuwd of werken in de Tilburgse kinderopvang iets voor je zou kunnen zijn dan kun je je aanmelden voor de keuzemarkt bij Servicebureau Kinderopvang op 2 of 8 april waar verschillende organisaties aanwezig zullen zijn. 

Over Servicebureau Kinderopvang

Servicebureau Kinderopvang helpt kinderopvanglocaties onder meer met hun pedagogisch beleid , kwaliteit, huisvesting en communicatie. Én met het zoeken en selecteren van pedagogisch professionals. In Tilburg werken ze samen met meer dan 50 kinderopvanglocaties van Kinderstad, Sterre Kinderopvang en Kindercrèche. Samen maken ze onderdeel uit van de Stichting Kinderopvanggroep. Je komt dus niet bij het Servicebureau werken maar zij brengen je in contact met de organisaties en hun locaties.