Project automaatje feestelijk van start bij wijkcentrum Heyhoef

0
152

Ouderen dienen steeds langer thuis te wonen, maar hun mobiliteit gaat achteruit. Dat is een van de redenen om ‘Automaatje’ te starten. Zo kunnen ze met een ‘privé’ chauffeur van A naar B en worden ze door een praatje ook uit hun isolement gehaald.

Door Hans Sweep

Meneer en mevrouw van Berkel werden dinsdagmiddag thuis in de Cobbenhagenlaan opgehaald door wijkwethouder Reeshof Oscar Dusschooten, die ze als chauffeur van Automaatje vervolgens naar wijkcentrum Heyhoef bracht om daar de officiële openingshandelingen voor geheel Tilburg te verrichten.
Dit project is een samenwerkingsverband tussen ANWB, ContourdeTwern en KBO Brabant.

Pascalle van Poppel van ContourdeTwern coördineert tussen vraag en aanbod. “Vrijwilligers die als chauffeur willen fungeren kunnen zich bij ons aanmelden als ze jonger zijn dan 75 jaar. We moeten dan nog wel kijken of alles verzekeringstechnisch in orde is “. Krijgen vrijwilligers ook een vergoeding? “Ze krijgen als tegemoetkoming 30 cent per kilometer van degene die ze wegbrengen”, weet van Poppel. Uiteraard kunnen ook mensen die op deze wijze vervoert willen worden zich aanmelden.

Belangstellenden kunnen zich melden bij Pascalle van Poppel via 06-81330298.

In uw vertrouwde wijkglossy Focus op Reeshof die vanaf 10 oktober h.a.h. verspreid wordt in hele Reeshof, komen we hierop in uitgebreide vorm op terug.