Integrale patsercontrole in Tilburg

0
60

Tilburg – De belastingdienst, het Openbaar Ministerie en de politie hebben donderdagavond in het teamgebied Leijdal een patsercontrole uitgevoerd.

De controle was op donderdag 2 juli 2015 tussen 14.30 en 22.00 uur op de Rueckertbaan en het Paletplein. Het doel was om zicht te krijgen op illegale geldstromen. Met andere woorden, het was de bedoeling om mensen die exorbitant leven van crimineel verdiend geld aan te pakken. Er was speciale aandacht voor dure en luxe voertuigen. Maar verder werd er gelet op de normale verkeersregels. De politie was er aanwezig met mensen van het team Leijdal en de Financiële Recherche. Samen met de belastingdienst  en het openbaar ministerie was er voldoende kennis aanwezig om de zaken die niet klopten aan te pakken.

Belastingdienst

Tien auto’s voerden illegaal een buitenlands kenteken. Dat is een boete van 1500 euro. Er is beslag gelegd op vier voertuigen onder andere wegens achterstallige betalingen aan de belastingdienst. Eén werd er meteen uit het verkeer gehaald.

Financiële recherche

Bij twee auto’s bleek de bekostiging ervan niet meteen duidelijk. De recherche  gaat dit verder uitzoeken.

Verkeersovertredingen

Er werden zes processen-verbaal uitgeschreven voor verkeersovertredingen. Daarnaast werden er ter plaatse voor 250 euro aan boetes betaald zodat de bestuurders door konden rijden. Twee mensen vonden het nodig om de agenten en ambtenaren te beledigen. Ze zijn aangehouden en na verhoor weer heengezonden.