Het Debatbureau vergroot overtuigingskracht zelfstandigen

0
52

Het aantal zzp’ers stijgt ieder jaar. Door de toenemende concurrentie is het voor veel zelfstandigen niet makkelijk om zakelijk succes te behalen. Het uurtarief voor zzp’ers neemt de laatste jaren af en het kan lastig zijn om voldoende passende opdrachten te bemachtigen. Voor de zzp’er die zich wil onderscheiden biedt Het Debatbureau daarom de training “De overtuigende zzp’er” aan.

In 2030 zal volgens het Centraal Planbureau 1 op de 5 werkenden zelfstandig zijn. Het Debatbureau, gevestigd in Den Haag, ontwikkelde de training om zelfstandigen te laten kennismaken met de kunst van het overtuigen. Directeur Frits Bloemberg: “Veel zzp’ers werken als zelfstandige vanwege de passie voor hun vak. Er komt echter veel bij kijken, zoals het binnenhalen van nieuwe klanten en het presenteren van een zakelijk voorstel. Overtuigingskracht is dan ook één van de succesfactoren van succesvolle zpp’ers.”

Frits Bloemberg ontmoet veel zelfstandigen in zijn werk en ziet de behoefte bij zzp’ers om zich verder te ontwikkelen. “Zelfstandigen hebben geen werkgever die hen een opleidingsbudget biedt. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling. In deze training bieden we zzp’ers de gelegenheid om op laagdrempelige wijze de eigen overtuigingskracht te vergroten. Ze krijgen praktische tips mee en iedereen krijgt persoonlijke feedback.”

De training behandelt diverse technieken rondom presenteren en argumenteren, vaardigheden die veel zzp’ers nodig hebben in het contact met hun opdrachtgevers. Ook is er aandacht voor in Nederland ondergewaardeerde zaken als houding, lichaamstaal en andere non-verbale communicatie. “Het programma helpt zzp’ers om effectiever te worden. Een groot deel van de besluiten van opdrachtgevers komt voort uit persoonlijk contact. Het is voor zelfstandigen dus van groot belang om een krachtige en overtuigende indruk achter te laten bij relaties.”

De training wordt op dinsdagmiddag 14 juli georganiseerd in het centrum van Tilburg en kost € 97,- per deelnemer. Inschrijven kan via www.hetdebatbureau.nl/zzp of telefonisch via 070 – 2121904.