Hé doe de deur dicht Brandpreventieweken

0
184

Laat jij ’s nachts de deuren in je woning open? Uit oogpunt van brandveiligheid is dat geen goed idee. Gesloten deuren + hoorbare rookmelders geven je namelijk extra tijd om bij brand veilig je huis uit te komen. Bijna 40% van de Nederlanders laat ’s nachts de deuren in de woning open. Door deze deuren te sluiten (niet op slot), vergroot je de vluchttijd bij brand van 3 naar 10 minuten. Dat redt levens!

Maak je me open of laat je me dicht?
De Nationale Brandpreventieweken in oktober staan in het teken van ‘Hé, doe de deur dicht’. Deze maand, maar ook daarna, gaat de brandweer in onze regio de boer op met daadwerkelijk een deur. Dat doen we op locaties waar veel mensen zijn, bijvoorbeeld tijdens de weekmarkt of in een winkelstraat. We nodigen mensen uit om de deur te openen. Vervolgens zien zij letterlijk wat de meerwaarde voor brandveiligheid is van het sluiten van de deuren in huis.

Vooropletters
In regio Midden- en West-Brabant komen de ‘Vooropletters’ ook terug in de Nationale Brandpreventieweken. Dit is een campagne om inwoners bewust te maken van veiligheidsrisico’s en wat ze zelf kunnen doen om deze te voorkomen. Het is een samenwerking tussen Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en diverse partners zoals GHOR, Brandweer, Politie en gemeenten. De insteek is: ‘Er is nu geen brand (of beroving, inbraak, uitbraak infectieziekte…), maar dat kan zo maar anders zijn. Wordt een Vooropletter en help mee om dit te voorkomen’. Zo maken we samen onze regio veiliger.