Vrijwilligers gezocht buurtpreventie M-buurt / Reeshof

0
59

Sinds juni 2014 is in de M-buurt een buurtpreventieteam (loopgroep) actief. Om verschillende redenen zijn een aantal vrijwilligers gestopt, daarom is het buurtpreventieteam M-buurt op zoek naar versterking.
Vindt u een prettige en veilige buurt belangrijk? En hebt u interesse om ook lid te worden van het buurtpreventieteam M-buurt? Meld u dan aan als vrijwilliger.

Wat doen de vrijwilligers?
De leden van het buurtpreventieteam vormen de extra ogen en oren van de politie en de gemeente in de wijk. Samen met de politie en de gemeente werken zij aan een veilige en prettige buurt. De vrijwilligers surveilleren
in koppels of groepjes op straat. Er vindt terugkoppeling plaats met de wijkagent. De wijkagent vertelt vrijwilligers op welke bijzonderheden zij moeten letten. Buurtpreventie heeft vooral een preventieve werking, omdat de vrijwilligers herkenbaar op straat aanwezig zijn. De vrijwilligers zijn te herkennen aan speciale
rood/oranje kleding met fluorescerende banden erop. Ook kunnen zij zich legitimeren als dat nodig is.

Welke extra’s krijgt een vrijwilliger?
– U wordt vrijwilliger van de gemeente en krijgt een kledingpakket, zaklamp en identiteitspasje;
– U hebt direct contact met uw wijkagent en wordt geïnformeerd over wat er met uw informatie is gedaan;
– U krijgt een (verplichte) basistraining waarin u leert wat er wel en niet van u verwacht wordt;
– Indien nodig zijn extra workshops/trainingen mogelijk;
– Aan het einde van het jaar krijgt u een attentie.

Resultaat
Sinds bijna twee jaar zijn in alle wijken van de Reeshof buurtpreventieteams actief. Ook is er sinds veertien jaar in de Reeshof een team actief per fiets (BuurtactieReeshof). Het surveilleren in de wijk werpt zijn vruchten af.
Door de zichtbare aanwezigheid van buurtpreventieteams en de inzet van de vrijwilligers is het aantal woninginbraken in de Reeshof aanzienlijk afgenomen. Ook voelen bewoners zich veiliger in hun eigen wijk.

Belangstelling
Hebt u interesse om ook lid te worden van het buurtpreventieteam M-buurt?
Stuur dan een mail naar buurtpreventie@tilburg.nl.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.tilburg.nl/veiligheid. Hebt u nog vragen dan kunt u contact opnemen met uw wijkagenten. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844 en per e-mail cluster-4-
reeshof.leijdal@politie.nl . U kunt ook contact opnemen met Fleur Hubregtse van de gemeente. Zij is bereikbaar via e-mail fleur.hubregtse@tilburg.nl.