NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP SNELWANDELEN MET INTERNATIONALE DEELNAME IN REESHOF ZONDAG 1 OKTOBER

0
61
NK Dames 20 KM podium 2022

In Reeshof vinden zondag de Nederlandse kampioenschappen snelwandelen plaats. Ook Belgisch Kampioenschap in Reeshof!                                                                        

11 Nationale landen aan de start!                                                                              Zondag  1 oktober organiseren de wandel sportverenigingen Hart van Brabant uit Tilburg en RWV uit Rotterdam  -die ook de atletiek licentie heeft- het Nederlands kampioenschap snelwandelen: mannen 35 kilometer en  vrouwen 20 kilometer in Tilburg. De wedstrijd zal worden verlopen op het wielerparcours van Wielervereniging Pijnenburg in de Reeshof .
De Nederlandse Atletiek Unie heeft ook nu weer beide verenigingen gevraagd de organisatie op zich te nemen. Het is nu al voor de 23e keer dat beide verenigingen dit kampioenschap, achter elkaar, in Tilburg organiseren.
BELGISCH KAMPIOENSCHAP SNELWANDELEN.
De Belgische atletiek unie heeft ook wederom  het verzoek ingediend, vanwege de perfecte organisatie in Nederland, om het Belgische kampioenschap  35 kilometer mannen en 20 kilometer vrouwen  op deze dag in Tilburg plaats te laten vinden.

EUROPESE TOPLOPERS AAN DE START IN TILBURG                                                  Naast de Nederlanders en Belgen komen er ook snelwandelaars uit: Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië, Roemenië, Dominica, Spanje, Noorwegen en Hongarije naar Tilburg!

JACHT OP NTERNATIONALE                                                                                          De Internationale deelname heeft ook dit jaar weer te maken met de jacht op limieten. Voor diverse de afstanden zijn tijdlimieten vastgesteld voor deelnamen aan Internationale wedstrijden en Olympische Spelen (in 2024 in Parijs). Die kan men -en uiteraard ook Nationale records- in Tilburg lopen. Een aantal lopers wordt  in staat geacht om onder de 3 uur te komen op de 35 km.. Bij de vrouwen worden op de 20 kilometer tijden verwacht van rond de 1 uur 40 min.                                                                                                                 START:                                                                                                                            Zondag 1 oktober om 11.00 uur is de start voor de 35 kilometer. Gelijk tijdig gaan ook de afstanden van 1-2-3-5 en 10 kilometer van start.  De deelnemers lopen op het ronde parcours van 1564,66 meter. Om 12.00 uur starten alle deelneemsters voor de 20 kilometer

NEDERLANDSKAMPIOENSCHAP VROUWEN 20 KILOMETER 

 Bij het 20 kilometer Nederlands kampioenschap vrouwen is Anne van Andel (kampioen 2022) de grote afwezige! Anne gaat van start op de 35 km om een poging te doen het Nederlands te verbeteren. Jacqueline van Drongelen en Loes van Bremen – van den Beemt zijn nu de grootste kanshebbers voor het goud en zilver. Voor het brons zijn de kandidaten: Larissa Droogendijk en  Sandra Maas.

NEDERLANDSKAMPIOENSCHAP HEREN 35 KILOMTER
Bij de Heren 35 kilometer is Rob Tersteeg (Pernis) uitredend kampioen 35 km. 2022.
Paul Jansen (Rosmalen) en Edwin van Wijngaarden (Hank) zijn echter de grootse kandidaten voor het goud en zilver. Remco de Bruin, Rob Tersteeg en Wilfried van Bremen-van de Beemt, zijn de voornaamste tegenstanders en ook  kandidaten voor goud, zilver of brons.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP 20 KILOMETER VROUWEN
Bij de Belgische dames 20 kilometer is Liesbeth De Smet titelverdedigster en wederom favoriet, Annelies Sarrazin (veelvoudig Belgisch kampioen) is de voornaamste tegenstander naast Muriel Oger en Ellen Piedfort.  
BELGISCH KAMPIOENSCHAP 35 KILOMETER MANNEN
Dit 35 km kampioenschap zal een strijd gaan worden tussen Peter Van Hove vorig jaar Belgisch kampioen op de 35 km., met  Benjamin Leroy  en Renauld Vandenberghe als voornaamste tegenstanders. Verder hebben de Belgen, zowel bij de mannen als de vrouwen ook nog Belgische kampioenschappen in de Mastersklasse.                      
ANDERE AFSTANDEN
Voor de overige afstanden zijn geen kampioenschappen maar is het een wedstrijd waar ieder aan mee kan gaan doen. Op deze afstanden ook een Internationale deelnamen.
Voor liefhebbers die geen wedstrijd licentie hebben is er een mogelijkheid om in de prestatieklasse deel  te nemen.
35 km.  VAN TILBURG                                                                                                               Wandelaars en prestatielopers die geen startlicentie hebben is het ook mogelijk deel te nemen aan de 35 km. van Tilburg. De start hier voor is ook om 11.00 uur. Men krijgt 4 uur 30 min. de tijd voor de 35 km.! Lukt dat niet dat wordt men geklasseerd op de afgelegde kilometers in de gelopen tijd.  Men loopt ook op het ronde parcours bij Pijnenburg.
Alle deelnemers kunnen per ronde gebruik maken van de verzorging waar eten en drinken volop aanwezig is.  Voor ieder die welke afstand dan ook uitloopt is er een diploma vermeld met afstand en tijd. Ehbo en masseurs zijn aanwezig. Per ronde vindt er tijdregistratie plaats evenals op alle 5 km punten                                                                                  Informatie en inschrijving :  W.S.V. Hart van Brabant.  Ad Leermakers                                            mail: leermakers.ad@gmail.com  tel 0416 362858
info: www.wsv-hartvanbrabant.nl            Of via RWV Hans van der Knaap mail:  hansvanderknaap2@gmail.com