Geselecteerd publiek aanwezig bij Moerse Hoeve tijdens inspraakavond migrantenhotel Dongenseweg

0
711

Vanuit het nog te bouwen migrantenhotel aan de Dongenseweg tegenover Hornbach, dat plaats gaat bieden aan 700 personen, te voet naar het Buurmalsenplein in Reeshof. Bewoners op die route kregen een uitnodiging om aanwezig te zijn tezamen met de bewoners aan de Dongenseweg en bewoners van woningen in die buurt.

web IMG 7255

Dat is zorgelijk te noemen, 700 mensen er bij vlakbij Reeshof heeft veel meer impact op onze wijk. Zeker als je bedenkt dat er maar beperkte recreatieve mogelijkheden geïmplementeerd gaan worden bij het migrantenhotel. In de weinige horecagelegenheden in onze wijk, die al niet voorop loopt in faciliteiten zullen ze ongetwijfeld ook komen.
Daar is niets mis mee, maar geeft wel aan dat eigenlijk de hele Reeshof hierover geïnformeerd had moeten worden. Op een zomerse dag zullen ook vermoedelijk velen aan het kanaal zich gaan vermaken. Daar fietst de helft van de Reeshof langs.
Het gaat dus wel degelijk verder dan slechts de looproute naar het Buurmalsenplein.

Onderken dat dan en zet je informatie als gemeente breed uit.
Maar van de andere kant natuurlijk wel weer slim om het met de minste weerstand rond te krijgen. Er waren ongeveer zo’n 75 mensen aanwezig.
Meer hierover en verdere details in onze december-uitgave van Focus op Reeshof

web IMG 7254